Ima li ljubav granica? Izrezala muža, on tvrdi da je i dalje voli

Njegovu nevjenčanu suprugu Indijanu Vukičević (44) tužiteljstvo tereti da ga je pokušala ubiti. Ona je, pak, hladno slušala njegov iskaz, kao da je se to uopće ne tiče. Na sud su je doveli iz pritvora s lisicama na rukama.

Prema optužnici, Indijana i njezin suprug Goran Božić (35) bili su 2. prosinca prošle godine kod prijatelja u kući u predgrađu Petrinje. S njima su bile još dvije osobe, te su se cijelu večer opijali.

Pijani supružnici počeli su se svađati i naguravati, a Indijana je, u jednom trenutku, dohvatila nož iz kuhinje i napala Gorana. Jednom ga je ubola u prsa te ga je više puta zarezala po rukama, trbuhu i licu. Nanijela mu je teške ozljede opasne po život.

Zahvaljujući brzoj intervenciji, liječnici su ga uspjeli spasiti. Indijani su poslije izmjerili 1,94 promila alkohola u krvi, a pijana su bila i oba svjedoka događaja, od kojih je jedan uspio pozvati Hitnu pomoć.

No Božić je, na ročištu u srijedu, kazao da ga je ona nije ozlijedila nožem.
- Sklon sam suicidu i već sam se prije pokušao ubiti. U namjeri da se ubijem skakao sam i s kupskog mosta, ali sam preživio i ozlijedio noge - uvjeravao je Božić sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja Melita Avedić pokušavajući zaštititi ženu koju voli.

Indijani Vukičević to nije prvi put da u svađi poteže nož. Tako je prije sedam godina u gostionici u sisačkom naselju Caprag nožem napala muškarca s kojim je bila u društvu. Slično kao i s Božićem, Indijana se pijana posvađala s poznanikom, potegla nož te ga dvaput ubola u prsa. Nanijela mu je teške ozljede te je zbog toga bila osuđena na četiri godine zatvora, koje je odležala, a policija ju je više puta prijavljivala. Ima i desetak kaznenih djela. Njezini poznanici kažu da je iznimno agresivna kad popije te da zna burno reagirati.

Dobro se sjećam te intervencije. Muškarac je ležao na trbuhu u lokvi krvi, a u ruci je imao nož. Uzeo sam ga i maknuo, kazao je Luka Čučković na nastavku suđenja Indijani Vukičević (44) za pokušaj ubojstva nevjenčanog supruga.

Na Županijskom sudu u Sisku u četvrtak su svjedočili djelatnici Hitne pomoći, medicinski tehničar Čučković i liječnik Željko Borovina, koji su 2. prosinca 2012. pomogli ozlijeđenom Goranu Božiću (35). Imao je više porezotina po tijelu te ubodnu ranu na prsima, koju su ugledali tek kad su ga okrenuli.

- Bio je gol do pasa, odjeven u hlače. Odmah smo krenuli zaustaviti krvarenje. Nije bio pri svijesti, a nije ni disao - ispričao je dr. Borovina.

Dodao je da mu se čini da je vidio nož kraj tijela, no sve mu je u magli jer je bio usredotočen na pacijenta. Nakon što su mu dali infuziju, došao je svijesti.

- Bio je dosta nemiran, čak i agresivan, htio je ustati. Govorio je koju krvnu grupu ima, te da je bio u Legiji stranaca. Čak je prijetio da nas obojicu može srediti jednim potezom - kazao je Čučković.

Indijana je u četvrtak tražila i dobila dopuštenje Županijskog suda da je suprug posjeti u pritvoru.

24sata.hr