Hrvatska novinarka Dijana Čuljak u seks skandalu: Znate li da moj muž ševi vašu ženu

No description
Zato što je pisala o njegovoj ljubavnici. Ovo je njihova priča

Ljubavna afera koju su prije gotovo dvije godine počeli tadašnji glavni ravnatelj policije Oliver Grbić i urednica u Informativnom programu HTV-a Dijana Čuljak ovih dana dovela je do ogromnog policijskog skandala, zapravo najvećeg ikada u neovisnoj Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Od tada se mnogošta u njihovim životima promijenilo: više nisu skriveni ljubavnici, ona više nije utjecajna urednica na HTV-u, a on nije moćni prvi čovjek policije... Ipak, neke stvari ostale su iste, a prvenstveno njihov potpuno nevjerojatan spoj privatno-ljubavnih i poslovno-materijalno-pravosudno-političkih interesa.

No, krenimo redom.

Kada je počelo njihovo nježno prijateljstvo, koje će se i kroz stotine SMS poruka ubrzo razviti u intenzivnu ljubavnu vezu, negdje početkom 2011. godine, Oliver Grbić bio je u drugom braku sa svojom dugogodišnjom suprugom Neli Grbić. Ona je živjela i radila u Rijeci, a on je zbog posla preko tjedna bio u Zagrebu, gdje mu je MUP unajmio stan, a vikendima bi odlazio u Rijeku.

Otkad ga je 2009. gpdine, posredstvom svog nekoć bliskog prijatelja Roberta Ježića, bivši premijer Ivo Sanader postavio za glavnog ravnatelja policije, Grbić je navodno lobirao u nekoliko javnih poduzeća - Croatia osiguranje, Janaf, Plinacro, ali i Grad Zagreb - da odvjetnički ured njegove supruge od njih dobije poslove zastupanja. Brak im je, navodno, bio stabilan.

Nisu konzumirali brak

U isto vrijeme Dijana Čuljak još je uvijek živjela sa svojim suprugom Vladimirom Šelebajem u njihovoj kući u Gundulićevoj 55. Kako se Šelebaj tada požalio prijateljima, brak nisu konzumirali oko godinu i pol dana.

Dijana Čuljak upoznala je Olivera Grbića nakon što je, umjesto smijenjenog Vladimira Fabera, imenovan glavnim ravnateljem policije. Čuljak je bila u prijateljskim odnosima s Faberom, jer je on bio u ljubavnoj vezi s njezinom kolegicom s HTV-a Sandrom Križanec.

Je li kroz vezu Faber-Križanec shvatila kako je dobro imati šefa policije "pod potpunom kontrolom" nije poznato, no prvi kontakt Dijana Čuljak ostvarila je s Oliverom Grbićem kroz svoj redoviti urednički posao.

Ubrzo su se počeli tajno sastajati nedaleko od njezine tadašnje kuće u Gundulićevoj, u restoranu Gallo u ulici Andrije Hebranga, najčešće na skrovitoj dvorišnoj terasi.

Upravo u to vrijeme bračni par Čuljak-Šelebaj uspio je naći kupca za njihovu trokatnu kuću od oko 600 kvadrata u Gundulićevoj. Privatna umjetnička gimnazija, u vlasništvu bivše pomoćnice ministra kulture Rasime Kaić, navodno ju je, uz pomoć kredita HBOR-a i Zabe, kupila za oko 18 milijuna kuna. Po drugoj verziji, kuća u Gundulićevoj stajala je oko 15 milijuna kuna. Kako je kuća glasila na ime Dijane Čuljak, novac od kupoprodaje sjeo je na njezin račun.

Moj muž i vaša žena...

Plaćanje je, navodno, išlo najmanje u dvije rate. Prvu ratu, odnosno avans od 10-ak posto od ukupne kupoprodajne cijene supružnici Čuljak-Šelebaj dobili su odmah. Taj avans od 1,5 ili od 1,8 milijuna kuna supružnici Šelebaj podijelili su. No, ostatak milijuna Dijana Čuljak nije željela podijeliti sa suprugom, već ih je, navodno, odlučila zadržati za sebe.

Nekako u isto vrijeme, sredinom travnja 2011., Dijana Čuljak i Vladimir Šelebaj dogovorili su sporazumni razvod braka.

Nešto kasnije, negdje sredinom svibnja 2011., zahtjev za razvod braka pokrenula je i Neli Grbić, supruga Olivera Grbića. Tome je predhodilo to što je Neli Grbić zatekla Olivera u njegovu zagrebačkom stanu s Dijanom Čuljak, nakon čega je telefonom nazvala Vladimira Šelebaja i otvoreno ga pitala: "Znate li da moj muž ševi vašu ženu"