Predsjedavajući Skupštine USŽ smijenjen zbog seks-skandala

Agan Bunić, snimka, seks skandal, Agan Bunić

Na izvanrednoj sjednici Skupštine Unsko-sanske županije koja je održana danas većinom glasova smijenjen je predsjedavajući ove skupštine Agan Bunić.

Njegova smjena uslijedila je zbog eksplicitne snimke koja je osvanula na stranici Pornhub, prenosi klix. ba

Za smjenu Bunića glasalo je 16 zastupnika, protiv je bilo šest, dok je suzdržano bilo također šest zastupnika.

Za njegovu smjenu glasali su zastupnici SDA, DF-a, POMAK-a, Naše stranke i Laburisti.

Suzdržani su bili zastupnici SDP-a, Nezavisnog bloka i nezavisna zastupnica Ilda Alibegović, a protiv su bili zastupnici A-SDA, kao i sam Bunić i Ifeta Kadić, koji su iz SBB-a.

Inače njih dvoje su napustili zasjedanje za vrijeme rasprave.

Danas nije predložen novi predsjedavajući budući da još nema dogovora unutar većine.

Razim Halkić iz SDP, dopredsjedavajući skupštine, će do izbora novog predsjedavajućeg voditi sjednice.

Zastupnici SDA u Skupštini USŽ su ranije uputili pismeni zahtjev za održavanje sjednice Kluba Bošnjaka tražeći da na dnevnom redu budu dvije tačke i to Prijedlog odluke o razrješenju predsjedavajućeg Skupštine USK Agana Bunića i Prijedlog odluke o kandidatu za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda.

SDA je u obrazloženju zahtjeva navela kako novonastale okolnosti izazvane plasiranjem kompromitirajućih sadržaja u vezi s Bunićem, a čime se narušava dignitet najvišeg zakonodavnog organa u USŽ.

Inače, sam Bunić je zakazao ovu izvanrednu sjednicu nakon zahtjeva zastupnika, a kako je najavio i Klub SDA u Skupštini USŽ. Zastupnici smatraju da je Bunić svojim nemoralnim ponašanjem urušio dignitet Skupštine USŽ.