FOTO  Gola sutkinja Vrhovnog suda FBiH razriješena dužnosti

Gola sutkinja Vrhovnog suda FBiH razriješena dužnosti
...dužnosti, nakon što je naočigled građana i uposlenika Općine Centar gola vježbala u svom uredu, u Palači pravde, saznaje „Dnevni avaz".

Sutkinja je razriješena presudom Disciplinske komisije donesenom 27. siječnja, i to nakon što je ustanovljeno da je počinila disciplinske prekršaje „ponašanje u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudske funkcije", te „ponašanje koje predstavlja kršenje službene dužnosti koja dovodi u pitanje povjerenje javnosti u kredibilitet sudaca".

U odluci Komisije navedeno je da je sutkinja 16. svibnja, između 8.05 i 8.45 sati, u svom uredu na prvom katu zgrade u kojoj je smješten Vrhovni sud FBiH, u svojstvu sutkinje, a nakon što se razodjenula na uredskom stolu smještenom nedaleko od prozora, u ležećem položaju, izložena pogledima pojedinih osoba iz zgrade Općine Centar, neprimjereno nositelju sudske dužnosti, izvodila vježbe.

Pojedine osobe iz Općine to su posmatrale i slikale, nakon čega su, kako se navodi, fotografije objavljene u „Dnevnom avazu". U obrazloženju odluke navedeno je da je sutkinja bila izložena i pogledima građana s ulice i trolejbuskog stajališta.