FOTO  Tvrtka Accom Herc predstavila Toyotu Prius


Novi Toyota Prius dobio je maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost prema posljednjim 2009 Euro NCAP ispitivanjima. S postignutim ukupnim rezultatom od 83%, Prius je treći Toyota model koji je dobio 5 zvjezdica ove godine, nakon nove Toyota Avensis i iQ.

Novi Prius postigao je bolje rezultate od modela prethodne generacije koji je također osvojio maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost putnika 2004. godine.

To postignuće dodatno naglašava inženjerske sposobnosti tvrtke Toyota u razvoju šasije vozila, a koje osiguravaju visoku razinu performansi kada su u pitanju dinamičnost i sigurnost, te zaštita okoliša.

Novi Prius opremljen je poboljšanim sustavima za aktivnu i pasivnu sigurnost, te za zaštitu pješaka u slučaju udarca. Svaki model vozila Prius sada je opremljen konstrukcijom karoserije s mogućnosti apsorpcije energije koja se oslobađa prilikom udarca, te sa sedam zračnih jastuka i aktivnim naslonima za glavu.

Sustav kočenja s elektroničkim podešavanjem (ECB) sadrži sustav za pomoć pri kočenju (BA), sustav protiv proklizavanja (TRC) i sustav za nadzor stabilnosti vozila+ (VSC+). Novi Prius dostupan je i s tvornički ugrađenim sustavom za zaštitu prije sudara (PCS), s ugrađenim prilagodljivim regulatorom brzine - Adaptive Cruise Control (ACC).

S dva električna motora i EV načinom rada, koji omogućava rad samo na struju, uživat ćete u snažnom ubrzanju, lakoći upravljanja, vodećoj u klasi potrošnji goriva i najboljim aerodinamičnim performansama u toj klasi vozila. Iskusit ćete prostranu unutrašnjost i naprednu tehnologiju jednostavnu za korištenje, zahvaljujući intuitivnom dizajnu sa senzorima.

Užitak vožnje bez premca. Prostranost i elegancija. Apsolutna ušteda goriva. Pokretan sustavom Hybrid Synergy Drive. Potpuno hibridno vozilo, potpuno zadovoljstvo.

Nakon predstavljanja novog vozila, brojni posjetitelji imali su prigodu da isprobaju novi Toyota Prius.