Evo zašto je dobro biti zaljubljen

Zdravije grudi

Pozornost koju vaš partner posvećuje vašim grudima može imati višestruke koristi. Autorica knjige 'Women's Health for Life', Donnica Moore, kaže kako muškarci bilo kakve kvržice na partneričinim grudima praktički odmah primijete, a upravo je rana detekcija takvih promjena ključna u pobjedi protiv raka dojke. Naravno, partner ne bi trebao biti jedini 'detektor' promjena, već treba odlaziti i na redovite liječničke preglede.

Bujnija kosa
Možda vas partner nekada uspije toliko izludjeti da si poželite 'iščupati kosu', no činjenica je da sretno zaljubljene žene imaju 2,3 puta deblje vlasi kose od žena koje su vezu s partnerom prekinule ili su se razvele, a upravo to je pokazalo istraživanje Sveučilišta Case Western u Clevelandu. Razlog ove pojave najvjerojatnije se krije u stresu, tvrde znanstvenici. Ukoliko primijetite da vam je kosa sve tanja ili jače ispada, preporučuje se razgovor s liječnikom o eventualnom osjećaju anksioznosti ili mogućem nedostatku vitamina i problemima sa štitnjačom, piše RedBook.

Bolji san
Istraživanjem koje je provelo Sveučilište Pittsburgh nedavno je otkriveno kako žene u čvrstim i stabilnim brakovima imaju 50 posto manje šanse da dugo ne mogu zaspati ili za pojavu drugih problema sa spavanjem, poput nesanice, za razliku od žena koje su nesretne u ljubavi. Navodno, osjećaj sigurnosti i zaštite koje pruža stabilna veza omogućuje da se tijekom noći bolje odmorimo. Za žene koje nisu u vezi i spavaju same, stručnjaci preporučuju provođenje ustaljene rutine prije spavanja koja bi mogla pomoći da lakše zaspu i ujutro se osjećaju odmornima.

Izvor: tportal.hr