Drama u dizalu: Rodiila Martinu dok je muž pazio da se dizalo ne pokrene

Susjeda mi je u utorak uveče pokucala na vrata i pitala me da li sam babica i da li mogu da joj pomognem. Ispostavilo se da je žena sa trećeg sprata krenula u porodilište, ali je porođaj počeo već u hodniku. Uspjela je da uđe u dizalo i kada su stigle do moga sprata, susjede su me zvale u pomoć", priča Milica. Događaj se zbio u Novom Sadu.

Porodilji je to bilo peti porođaj, a beba je već krenula. Milica je uzela rukavice koje je imala u stanu, ali ništa drugo od opreme nije joj bilo pri ruci.

"Sve je išlo veoma brzo. Objasnila sam joj da nemamo izbora i da se mora poroditi u dizalu. Odlično je surađivala i sve se na sreću dobro završilo", kaže Milica.

Odmah nakon porođaja, ženu i bebu je uvela u svoj stan. Žena je legla da se odmori i tu je izbacila posteljicu. Odmah je pitala za bebu i željela je da zna je li sve u redu, pišu lokalni mediji.

"Pupčanik sam presjekla, a onda sam bebu okupala kod mene u kupatilu i uvila je u peškir. Susjedin suprug je pozvao hitnu pomoć, a kada su došli, rekla su mi da ne brinem, da je sve u redu i da su i mama i beba dobro. Nažalost, ne znam ni kako se susjeda zove, jer nije bilo vremena za upoznavanje. Rekla mi je samo da će kćerkici koju je rodila u dizalu dati ime Martina", ispričala je Milica.

Ova skromna medicinska sestra kaže kako misli da bi sve prošlo dobro i bez nje, jer nije bilo nikakvih komplikacija. Ipak, suglasna je s tim da je u pitanju rijetka situacija da se neko porodi van bolnice i to u duzalu.

Izvor: b92