Deset osobina katastrofalnog partnera

Idealnog partnera gotovo je nemoguće pronaći, no to ne znači da morate završiti baš s bilo kime. Prije drugih morate voljeti i poštivati i sami sebe. kako se ne biste bespotrebno izlagali lošim doživljajima i štetnim vezama, pri odabiru partnera potrebno je obratiti pozornost na nekoliko stvari. Naravno, svatko zna što želi kod i od druge osobe, ali nije na odmet spomenuti što nikako ne biste trebali htjeti za sebe u ljubavnom odnosu s drugim ljudima.

Internet portal Frisky objavio je popis od 10 stvari koje se smatraju lošim karakteristikama partnera!

Mrzi stvari koje radite

Normalno je da u vezi ponekad postoje različite želje pa je često potrebno naći kompromis. U prijevodu. Katkada ćete raditi stvari koje baš i ne volite kako biste ugodili partneru i obratno.  Radi sveopćeg dobra u vezi, dakako. Ako vi uvijek pristajete na njegove želje, a on na vaše nikada i ako imate malo zajedničkih aktivnosti u kojima i vi uživate, vrijeme je za razgovor. Zaslužujete partnera koji će htjeti raditi stvari samo zbog vas, a ne svaki put imati izgovor i okretati očima na vaše prijedloge.

Vaši prijatelji ga ne vole i vi ne volite njegove

Kad ne želite posjet njegovih prijatelja ni on vaših, to je jako loš znak! Još gore je ukoliko se svaki dan prepirete zbog njih. A najgore je kad vas vaši prijatelji počinju izbjegavati zbog partnera. Ako je to slučaj, znajte da neka zajednička druženja otpadaju za stalno.

Neprestano laže

Pitate se kako uopće prepoznati kada vaš partner laže? Vrlo dobar pokazatelj je njegov odnos s prijateljima i članovima obitelji. Ukoliko s ljudima koji su mu bliski zna reći nešto za što znate da je laž kako bi izbjegao bilo što, vrlo je vjerojatno da laže i vama.

Parazit

Pitate se kakva osoba se krije iza ovog naziva? To je osoba koja ima slab osjećaj za svoje obaveze i doprinose u vezi, ali i u materijalnom smislu. Bez problema se privikne da ne plaća ništa, a živi kod vas ili, na primjer, vi svaki put platite večeru, a ona/on se uopće ne uzrujava oko toga; to mu ustvari odgovara.

Ne želi probati nove stvari

Naravno da smo svi u neku ruku robovi navika, no ukoliko partner konstantno odbija sve prijedloge i planove veza će vrlo brzo postati dosadna. Kada se zaželite novih stvari, a partner se nad njima zgraža ili ih odbija, imate tri opcije: Probajte to nešto učiniti sami- naravno ako je moguće, podredite se njegovoj/njenoj želji ili potražite novog partnera s kojim će stvari biti izazovnije.

Stalno popravlja vaše „greške"

Ljudski je ponekad se ljutiti i griješiti. No, kada partner misli da on uvijek ima pravo a da ste vi u krivu, tada to baš i nije dobro. Partner koji vas stalno prekorava i ispravlja i savjetuje što biste a što ne biste trebali i misli da sve zna, sigurno nije dobar; takvo ophođenje u najmanju ruku nije zdravo za vašu osobnost. Kada svoje sugestije i ispravke van kuće počne iznositi i u društvu i u javnosti, zamislite se malo treba li vam to uopće?

Loše podnosi kritiku

Nekome tko je odrasla osoba trebali bi moći reći i nešto negativno s vremena na vrijeme i to u skladu s okolnostima, što ne znači nužno da tu osobu želimo mijenjati. Kada iznesete nešto negativno lako može doći do svađe, poricanja i ljutnje. Niti jedna od ovih stvari nije dobra za "gradnju" zdrave veze. 

Mamina maza

Majka im još uvijek pere odjeću, kuha ručak te obavlja stvari koje bi on trebao raditi, a on se prema njoj odnose kao prema služavki i prevrće očima na svaku njenu riječ. Još je gore ako se ne može riješiti vezanosti uz majku te ju za sve pita savjet i koristi njene fraze i rečenice.

Kolege s posla ga ne vole

Ne može zadržati posao i kada ga/ju otpuste nikom u tvrtki nije žao!

Gleda za drugim ženama/muškarcima

Normalno je obraćati pažnju na suprotni spol čak i kada ste u vezi. No, trebaju se poštovati neke granice dobrog ukusa. Ukoliko se neprestano okreće za drugima dok hoda s vama, komentira i priča o svojim seksualnim fantazijama s nekim drugim pred vama svakako dobro razmislite je li vas ta osoba vrijedna.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr