Davno izgubljeni sin šokirao je majku: Zaljubio sam se u tebe

šok, ljubav, majka
...da se brine o djetetu pa je sina nakon poroda dala na posvajanje. Dječaka je do pete godine mogla posjećivati, a onda ga je udomila jedna obitelj iz Manchestera. Kad je napokon dobila priliku da se bori za skrbništvo nad sinom, sud ga je dodjelio udomiteljskoj obitelji, javlja Mirror.

Godinama je pokušavala doznati što se s njim dogodilo i gdje živi. Na kraju mu je ipak uspjela ući u trag preko Facebooka, iako je dječak imao ime koje su mu dali skrbnici. Rose je bila je presretna.

- Izgledao je baš poput oca. Odmah sam znala da je to on. Poslala sam mu svoj broj i rekla da mi se javi - kazala je.

No nekoliko tjedana kasnije uslijedio je šok. Njezin 19-godišnji sin Shane zaljubio se u svoju majku.

Rose (35) majka četvero djece koja je u sretnom braku sa suprugom Darrylom (33) rekla je kako je nakon Shaneovog priznanja bila u velikoj dilemi.

- Znala sam da su njegovi osjećaji prema meni neprikladni, ali tolike godine sam ga tražila i nisam ga ponovno htjela izgubiti - kazala je Rose za Sunday People.

- Rekla sam da ga kao majka volim bezuvjetno, ali da naša veza ne može prerasti u ništa više. Srećom, razumio je i sada normalno funkcioniramo - dodaje.

Shane vjeruje da pati od genetske seksualne privlačnosti, osjećaja intenzivne seksualne privlačnosti prema biološkim srodnicima koji se po prvi puta upoznaju u odrasloj dobi.

- Starija je od mene samo 15 godina i počeo sam o njoj razmišljati u romantičnom smislu. Provodili smo toliko vremena skupa, bila mi je poput djevojke. Bilo je to vrlo zbunjujuće iskustvo za mene - kazao je mladić.

Nedavno je svijet vijest o Kim West, 51-godišnjoj britanki koja se zaljubila u vlastitog sina. West je zatrudnjela s 19 godina i rodila sina Bena Forda (32) kojeg je dala na posvajanje.

Majka i sin susreli su se prije dvije godine i već nakon prvog susreta osjetili su snažnu seksualnu privlačnost. Od tada su u vezi, pokušavaju dobiti dijete, a planiraju i vjenčanje.

- Znam da ljudi misle da smo odvratni i da bi trebali kontrolirati naše osjećaje, no kada doživiš ljubav za koju si spreman sve učiniti, onda se za nju treba boriti - govore Kim i njezin sin Ben.

Njihova priča dospjela je na svjetske naslovnice i izazvala burne reakcije. Par je prozvan bolesnim, čitatelji su zgroženi, no ova priča nije jedini takav slučaj.

Fenomen genetske seksualne privlačnosti prvi puta identificiran je 1980. godine u Americi kada se 42-godišnja Barbara Gonyo ludo zaljubila u svoga sina kojeg je dala na posvajanje sa 16 godina. Nakon susreta u odrasloj dobi, Gonyo se godinama borila protiv tih osjećaja te na kraju ipak uspjela uspostaviti normalan odnos sa sinom i spasiti brak s mužem.

24SATA.HR