Znate li stvarati uspomene? Uz ovu knjigu ćete naučiti!

čitam, Umijeće stvaranja uspomena, knjiga, Meik Wiking, tekst, uspomene

Mnogi će na kraju svog života reći kako su uspomene najdragocjenije što imaju.

U mladosti svi živimo brzo i dani nam jednostavno lete, ali doći će i dani kada vrijeme neće brzo prolaziti.

Tada ćemo vjerojatno dane često provoditi prisjećajući se i vraćajući neke od najljepših dana naših života. Upravo o tome govori knjiga koju ću danas predstaviti.

čitam, Umijeće stvaranja uspomena, knjiga, Meik Wiking, tekst, uspomene

Od autora uspješnica Hygge – danski recept za sretan život i Lykke – potraga za najsretnijim ljudima na svijetu stiže nam novi priručnik Umijeće stvaranja uspomena.

Iskreno, do čitanja ove knjige nisam baš puno razmišljala o uspomenama. Nisam se toliko trudila ni sačuvati ih, čak ni fotografijom jer nisam baš tip koji sve zabilježi kamerom.

Ipak, ova knjiga me potaknula na razmišljanje , pa sam je odlučila podijeliti i s vama jer ne smijemo dopustiti da naše uspomene odlaze u nepovrat.

čitam, Umijeće stvaranja uspomena, knjiga, Meik Wiking, tekst, uspomene

Svake godine na raspolaganju imamo točno određeni broj dana. Neki prođu posve neprimjetno, drugi nam se zauvijek usijeku u pamćenje… Sjećate li se svojeg prvog poljupca? Ili najboljeg jela koje ste kušali u životu? Ili mirisa svježe pokošene trave za prekrasna ljetnoga dana?

Probudimo li svoja osjetila, iskoristimo li moć prvih iskustava i osvijestimo li sve što proživljavamo i osjećamo, vjerojatnije je da ćemo zadržati svoje sretne uspomene.

One oblikuju našu osobnost i utječu na naše postupke i raspoloženje. Omogućuju nam da putujemo kroz vrijeme istražujući prošlost i pomažu nam bolje planirati svoje putovanje u budućnost…

Stoga, planirajte svoje buduće sretne uspomene! Planirajte svoje sretnije dane! Planirajte svoju sretniju budućnost!

Uz pomoć ove prekrasne i korisne knjige, Meik Wiking će vam pokazati kako stvarati sretne uspomene i kako ih čuvati. Naučite kako stvarati savršene trenutke, trenutke kojih ćete se zauvijek sjećati i koje ce vaš život učiniti ljepšim i smislenijim…

Navedeni tekst prepisala sam s korica ove predivne knjige i mislim da je sasvim dovoljan da vas potakne na čitanje.

Iskreno, na početku je bilo dijelova u kojima sam mislila da knjiga nije toliko zanimljiva jer su se spominjali neki statistički podaci, ali ukupni dojam jeste da je ovo knjiga koju svakako morate pročitati jer ima toliko snažnu i jaku poruku!

čitam, Umijeće stvaranja uspomena, knjiga, Meik Wiking, tekst, uspomene

Izdvojila sam i neke dijelove knjige koji će vam sigurno biti zanimljivi i inspirativni.

“Zašto vam profil na nekoj društvenoj mreži ne bi poslužio kao banka uspomena?”

"Ako želite da vas zapamte, morate im dati povoda za to!"

"Naše zadovoljstvo životom, naša sreća, ovisi djelomično o tome je li naša životna priča pozitivna i radimo li na tome da bude takva. Kad se osvrnemo, zapažamo li u bljeskovima svoje mane i promašaje ili trenutke i sreće?"

"Jako je važno razlikovati ono što vidimo i ono što stvarno promatramo"

"Posvetite li jednu večer ili vikend digitalnoj detoksikaciji, vaše uspomene će se bolje zadržati."

“Umjesto da razmišljate o dojmu koji ćete ostaviti na druge, potrudite se ostaviti pravi dojam na svoje buduće ja!”

Za kraj sam ostavila najljepši citat: "I ne zaboravite: jednog dana, život će vam proletjeti pred očima – potrudite se da bude upečatljiv!"