Ove knjige nosimo na plažu

knjige, ljeto, preporuke, čitam, autori

Ako je i vaša omiljena ljetna aktivnost čitanje na plaži, obvezno nastavite s čitanjem ovog članka.

Knjige volimo jer smo s njima kao doma na svakom nepoznatom mjestu, a opet u isto vrijeme uz njih otputujemo bilo gdje u trenutku. Zar to nije magično?!

U nastavku pogledajte preporuke knjiga za dugo toplo ljeto koje je tek pred nama. Ne možemo ni dočarati koliko im se radujemo.

Sumnja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uskoro u prodaju stiže knjiga Sumnja autorice Ashley Audrain. Svjetski bestseller, obiteljska drama i triler s izvrsnim ocjenama bez sumnje je na našoj wish listi već neko vrijeme. Uskoro u prodaju stiže knjiga Sumnja autorice Ashley Audrain. Svjetski bestseller, obiteljska drama i triler s izvrsnim ocjenama bez sumnje je na našoj wish listi već neko vrijeme. Knjiga prati Blythe Connor koja je odlučna u tome da će biti majka kakvu nikad nije imala. Međutim, već u prvim danima majčinstva Blythe shvaća da njezino dijete nije kao ostala djeca. Ili ona to samo umišlja?

Nevidljivi život Addie LaRue

knjige, ljeto, preporuke, čitam, autori

Nevidljivi život Addie LaRue autorice V.E. Schwab već se dugo vrti po Instagram profilima i YouTube kanalima stranih, ali i regionalnih book blogera. Na Goodreadsu trenutno ima ocjenu od čak 4.3 i više od 220 tisuća recenzija, a jedva je čekamo dodati na police vlastitog reading cornera.  Priča koja kombinira povijesne i one fantastične smještena je u više vremenskih točaka. Addie LaRue prvenstveno upoznajemo u Francuskoj 1714. godine kad u trenutku očaja sklapa neobičnu pogodbu zbog koje joj je i vječna mladost zagarantirana, ali pod jednim uvjetom: svatko koga susretne, ubrzo će ju potpuno zaboraviti.

Ljeto u Provansi

knjige, ljeto, preporuke, čitam, autori

Za ljubitelje onih knjiga koje nas vode na bajkovite lokacije nema boljeg odabira od knjige Lucy Coleman, Ljeto u Provansi. Čitko ljetno štivo bit će pravi gušt čitati na plaži i sasvim se opustiti. Fern i Aiden žive uobičajenim životom, pritisnuti svakodnevnim obvezama što ga brak sa sobom nosi. Ali iznenadni dobitak na lutriji promijenit će sve. Na površinu izbijaju sve različitosti njihovih karaktera i ono što od budućnosti očekuju. Aiden želi putovati svijetom, što zbog Fernina straha od letenja dotad nije mogao. Zato predloži godinu slobode u braku tijekom koje će oboje slijediti svoje snove.

Bijelo se pere na devedeset

knjige, ljeto, preporuke, čitam, autori

Roman Bronje Žakelj dokaz je da moramo češće posezati za domaćih i regionalnim autorima. Pročitali smo ga ranije ove godine i naša je topla preporuka za nadolazeće ljetne mjesece. Nerijetko duhovita, dirljiva I topla autobiografska priča posebno će oduševiti one koji su odrastali u 80-im godinama u Jugoslaviji.