Knjige koje će vam pomoći da se vratite sebi poslije prekida veze

čitam, knjige, preporuke, period, pomoć
Stanford magazine

Kada prolazimo kroz težak životni period, nekad sve te riječi utjehe koje nam nude naši dobronamjerni prijatelji, jednostavno nisu dovoljne. Ipak i mi potežemo za istim tim riječima kada pokušavamo našim prijateljima pomoći, a znamo iz osobnog primjera da su prazne i šuplje. 
Da bi rane zarasle, moraju se očistiti. Evo nekih knjiga koje će vam pomoći u tome. Ne zaboravite da rane najviše peku dok se čiste.


JEDI MOLI VOLI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ova knjiga slika priču o ženi po imenu Elizabet Gilbert. Kada je konačno smogla snage da izađe iz braka koji nije nesretan, ali nije dovoljno sretan i prihvatila činjenicu da svoj život ne treba ravnati prema muškarcima, odlučila je promjeniti ga iz korIjena. Kao neTko tko je oduvijek bio u dugim vezama, donijela je odluku da je sada vrijeme da bude sama. Prodala je sve što je imala i odlučila da 365 dana podijeli na Rim, Indiju i Bali. Dok je otkrivala izazove koje samoća donosi sa sobom, otkrila je i slobodu koja s njom dolazi. 

Kada si otišao

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ova knjiga brilijantne spisateljice Megi O’ Farel možda će vam djelovati kao sol na ranu, ali zaista, kao i sol, ima iscjeliteljske moći. Kada zakorači na tlo rodne Škotske, Elis vidi nešto toliko šokantno da zahtjeva da se odmah vrati natrag u London. Nekoliko sati kasnije, zatičemo je u komi, okruženu svojom obitelji. Tu se priča isprepliće između njene ljubavi s Johnom i života njene majke i bake. Emocija koja je duboko utkana u ovaj roman je tuga i oko nje se gradi priča. 

Možda bi trebalo da popričaš s nekim

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ako mislite da se ne možete izboriti sa svojom tugom i da vam je potrebna pomoć, ova knjiga će vam pružiti uvid u to kako je sa obje strane kauča. Memoari psihoterapeutkinje Lori Gotlib nam na šarmantan i duhovit način otvaraju prozor u svijet psihoterapije. Lori nam ukazuje na kompleksnost našeg unutrašnjeg života, ali isto tako i da je moć da ga promijenimo u našim rukama. Ako ste imali ikakve predrasude prema psihoterapiji, pročitajte ovu knjigu i sigurna sam da ćete ih razbiti.

Dnevnik Bridget Jones

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vjerujemo kako ste svi gledali filmove o Bridget, ali knjiga je definitivno snažnija. Bridget je sama u tridesetima i beznadežno romantična. U svakoj kutiji za prvu pomoć poslije prekida trebala bi biti ova knjiga. Dok joj se s godinama povećava  broj kilograma, cigareta i alkohola u krvi, ona kroz život ide s pozitivnim stavom koji nam je u ovakvim trenucima prijeko potreban. Kada izgubite vjeru u ljubav, tad je pravi trenutak da uzmete ovu knjigu u ruke jer će vam je zasigurno vratiti.