Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke

čitam, knjiga, preporuka, sreća, burnout
Citajknjigu

Knjigu “Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke” je napisao Aljoša Bagola, jedan je od najcjenjenijih slovenskih kreativnih direktora reklamnih agencija, izvrstan pripovjedač, predavač i kolumnist. Za svoj je rad primio više od 150 nagrada i priznanja, a nekoliko je puta proglašen slovenskim kreativnim direktorom godine. On nam u knjizi zapravo donosi autorsku priču o svom suočavanju sa sindromom burnout  koji je danas sve veći problem. 

U knjizi nas vodi kroz inspirativne životne priče, spoznaje, i povrh svega u nesvakidašnja razmišljanja. On smatra kako je burnout suvremena epidemija ozbiljnog tjelesnog i duševnog sloma te posljedica kulture straha i karijernog brutalizma jer pod svaku cijenu imitiramo tuđi uspjeh.

čitam, knjiga, preporuka, sreća, burnout


Kroz knjigu nas savjetuje kako se na najbolji način nositi sa svim stresovima koje donosi život suvremenog čovjeka. Svi smo konstantno pod pritiskom da moramo biti najbolji na poslu, da trebamo stići vježbati, biti najbolji mogući partner, roditelj, prijatelj i vremenom jednostavno dođe do “pregorijevanja” jer je nemoguće uvijek biti najbolji na svim područjima. Kroz knjigu su savršeno opisani svi ti procesi, ali utješno je što knjiga ipak kroz čitanje nudi neskriveni optimizam i vjeru u mogućnost stvaranja ravnoteže i istinske sreće.

U nastavku donosimo samo jednu rečenicu iz knjige za koju smo sigurni da će vas zaintrigirati i potaknuti na čitanje.

Nemojmo se previše truditi oko svoje ostavštine, ne putujmo s previše prtljage, nemojmo se predati nepotrebnoj patnji. Smisao života nije u tome što ostavljaš iza sebe, nego u tome što život ostavlja u tebi.“