Jesmo li izgubili sposobnost razmišljanja?

čitam, knjiga, sreća, misli, biblija

Znate onaj osjećaj kada se osjećate pomalo izgubljeno između različitih mišljenja o određenim temama i kada kao da ne čujete svoj unutarnji glas?

Svima nam se to zasigurno događa jer u životu često nije sve crno ili bijelo. Tu je siva zona o kojoj se tako malo govori.

Knjiga "Izgubljena umjetnost razmišljanja" pomoći će vam da se vratite sebi i svojim mislima.

čitam, knjiga, sreća, misli, biblija

„Izgubljena umjetnost razmišljanja“, revolucionarna knjiga nagrađivanoga autora i liječnika Neila Nedleyja, pomoći će vam da razmišljate jasno, unaprijedite odnose s drugim osobama, poboljšate raspoloženje te živite dužim i sretnijim životom!

Dr. Nedley u svakom poglavlju knjige „Izgubljena umjetnost razmišljanja“ koristi biblijske primjere kako bi ilustrirao znanstvene činjenice koje navodi jer tu drevnu knjigu poštuju kršćani, Židovi, muslimani, hinduisti, budisti, pa čak i mnogi nereligiozni ljudi. Biblija ne sadrži samo duhovna načela koja izoštravaju um, nego je i udžbenik koji pokazuje i zdrave i nezdrave načine razmišljanja te posljedice koje oni nose, stoga je odličan izvor primjera. Načela opisana u knjizi „Izgubljena umjetnost razmišljanja“ mogu pomoći u mentalnom zdravlju religioznih i nereligioznih ljudi. Kakva god bila njegova duhovna sklonost, čitatelj koji otvorena uma razmotri drevne primjere koje je autor naveo u ovoj knjizi te dosljedno slijedi i prakticira opisana načela znat će kako:

  • - Iskusiti emocionalni mir i stabilnost u trenucima golema stresa.
    - Unijeti trajne pozitivne promjene u svoje mentalne sposobnosti i vlastita raspoloženja.
    - Pronaći visoke razine nadahnuća, više energije i veću produktivnost.
    - Razviti visoku sposobnost razmišljanja u složenim situacijama; naučiti precizno analizirati informacije, a donošenje ispravnih odluka pretvoriti u naviku.
    - Unaprijediti odnose s drugim osobama i uživati u zdravoj životnoj poletnosti.

Iz knjige smo izdvojili vježbu za poboljšanje misli koja bi nam svima dobro došla. Autor tvrdi da teme naših razgovora mogu imati pozitivan ili negativan utjecaj na naše zdravlje. Slijedi vježba koju su mnogi na njegovim seminarima smatrali izuzetno korisnom.

  1. 1. Odlučite da 2 tjedna ne govorite ništa kritički ili negativno o bilo čemu ili bilo kome
  2. 2. Nije dozvoljena nijedna riječ kritike na račun drugih (pa čak ni "konstruktivna" kritika"
  3. 3. Obraćajte se drugima koristeći pozitivne ili neutralne riječi, ili ne govorite ništa
  4. 4. Ako pogriješite bilo kojeg dana, počnite ponovno dok ne ispoštujete 14 uzastopnih dana
  5. 5. Nakon 14 uzastopnih dana, dopuštena je samo dobronamjerna i konstruktivna kritika, jer ćete biti daleko bolji procjenitelj kako ona doista izgleda

Ova  vježba na prvu izgleda jednostavno, ali ona to u stvarnosti nije. Oni koji su je isprobali tvrde da doista mijenja život iz temelja. Vjerujemo da će sve ovo biti sasvim dovoljno da vas potaknemo na čitanje ove vrhunske knjige koja nam doista može pomoći da budemo sretnija i ispunjenija verzija sebe.