Cijena vjenčanja neprestano raste, više nije dovoljno u kuvertu staviti 100 eura

svadbe, svatovi, svadba, vjenčanja
Ilustracija

Svadbe su postale pravi luksuz. U moru inflacije i poskupljenja ni svadbene sale i hrana nisu iznimka, a prate ih i cijene bendova, najma vjenčanica i svega ostalog potrebnog za vjenčanje iz snova. 

Maja i Ivan iz Zagreba za Poslovni dnevnik su otkrili kako im je prva svota koju su namijenili za svadbu brzo ispala iz igre. 

"Želje su jedno, mogućnosti drugo", govori par koji je zajedno tri godine. Planirali su svadbu na otvorenome, ali zbog malog broja od 80 uzvanika odustali su od te ideje. 

"Imanja primaju od 120 gostiju nadalje. Nažalost, i većina je svadbenih sala i prostora koje smo kontaktirali namijenjena većem broju uzvanika. Ako nije, onda je potrebno izdvojiti nemalu svotu za najam prostora ili doplatu menija do određenog broja uzvanika ističe buduća mladenka.

"Svi su nas obavijestili kako će zbog inflacije cijene svadbene večere biti uvećane za četiri, pet, pa sve do 15 eura po osobi, ovisno o mjestu i odabranom meniju. Cijene vjenčanica, ukrašavanja dvorane, fotografiranja… Sve je poskupjelo ili će u vrlo kratkom roku poskupjeti", dodala je. 

Buduća mladenka ispričala je kako ona i zaručnik nemaju ekstravagantne želje već svoju svadbu žele na jednostavan način provesti s najbližima uz dobru hranu i zabavu. 

Dijana Pavković, vlasnica Gastro Globusa potvrdila je da je cijena stolice u restoranu skočila. 

"Cijena menija po osobi tako je s prosječnih 60 eura prošle godine, ove skočila na prosječnih 70 eura, a sljedeće bi godine ta cijena mogla iznositi čak 80 eura po osobi", kazala je. 

"Uređenje sale svedeno je na minimum. Nema više velikih ulaganja u cvijeće, razglas…", kaže vlasnica Gastro Globusa. voje su troškove nastojali srezati na minimum i Maja i Ivan, pa ipak, svoj će vjenčani dan za 80 ljudi platiti 80 tisuća kuna.