BB TAJNA Za samo tisuću kuna tjedno opijaju se, skidaju i svađaju

Dok mediji u regiji proteklih dana bruje o događanjima u reality showu čija se radnja odvija u "Big Brother" kući na beogradskom Košutnjaku, javnost, bombardirana iznosom glavne nagrade od 150.000 eura, i ne sluti kolika je tjedna zarada stanara, piše slobodna dalmacija.

- Mislim da je u pitanju iznos od oko tisuću kuna, preciznije broj dana pomnožen prosječnom hrvatskom dnevnicom. Mjesečno je to negdje između 4 i 5 tisuća kuna - povjerava nam osoba bliska producentskoj kući "Emotion" u čijoj se režiji emitira prvi regionalni "Big Brother".

 

Strogi i tajni ugovori proteklih su godina i u slučaju hrvatskih "BB" izdanja bili prepreka otkrivanju preciznih financijskih klauzula zbog kojih njihovi potpisnici nisi bili voljni javno govoriti o iznosima. No izvori bliski "BB" produkciji kažu nam kako se i zarada sadašnjih stanara vrti oko svota koje su dobivali njihovi prethodnici u hrvatskom "Big Brotheru", a suma ovisi o broju tjedana provedenih u kući.

- Nešto su bolje plaćene poznate face kad se realizira Celebrity "Big Brother". Uostalom, što oni rade tamo da bi nešto zaradili? Apsolutno ništa... Svima njima je cilj glavna nagrada - komentira naš izvor.

"Obični BB stanari" i u svijetu su puno manje plaćeni od poznatih faca, a o enormnim zaradama slavnih svjedoči i svjež primjer iz Indije u kojoj licencni reality show ne uživa popularnost, pa su njegovi producenti posegnuli za propalom TV zvijezdom bujnog poprsju u liku Pamele Anderson koja će za samo tri dana gostovanja u "Big Brotheru" zaraditi čak 3 milijuna kuna. Indijski producenti vjeruju kako će njezin ulazak u kuću vrijediti tog novca te računaju na porast gledanosti i, naravno, značajnu zaradu od oglasa.

Zbivanja iza kamera

Marijana Čvrljak, Nikola Nemešević, George Rkman, Nikola Maurović i ostali stanari kuće regionalnoga "Velikog brata" nisu bili Pameline sreće kad su potpisivali ugovore s "Emotion" produkcijom, ali su svejedno pristali živjeti svoje živote pred kamerama nadajući se kako će, nakon tri i pol mjeseca boravka u kući, zaraditi barem približno pola njezina iznosa ako izdrže do samog kraja.

Producenti iz "Emotiona" i TV kuće koje emitiraju regionalni "Big Brother" već u samom startu emitiranja zadovoljno trljaju ruke zbog postotaka gledanosti koje im priskrbljuju događaji u kući. Producenti su čak, kaže nam dobro upućeni u zbivanja iza kamera, i sami bili šokirani brzinom razvijanja nekih odnosa poput onoga ljubavnog između udane Šibenčanke Marijane Čvrljak i beogradskog studenta Nikole Nemeševića. Oni im, naravno, samo idu u prilog.

- Ta situacija nije dirigirana od Velikog brata. Nema govora o nekakvom zadatku ili nečem sličnom, što li se već sve piše po internetskim forumima. Možda će se netko od njih danas-sutra, kad iziđe, izvlačiti na nekakav zadatak, ali Veliki brat im sigurno, što se toga tiče, ništa nije naredio - decidirano će naš izvor.