Ana Gavran je atraktivna Hercegovka i hrvatski model koji kani osvojiti svijet

ana gavran, model, ana gavran
...pa se sada priprema za finale izbora "Word top model" 2017. u Budimpešti, gdje će se boriti s pedesetak ljepotica iz cijelog svijeta.

Je li Ljubušanka ili Makaranka, mnogi su se pitali i svojatali je za sebe nakon što su doznali za Aninu pobjedu... pa smo je i mi isto to upitali kako bismo napokon više stali u kraj nagađanjima...

- Rođena sam 20. lipnja 1997. u Ljubuškom. Osnovnu i srednju školu završila sam u Ljubuškom, a trenutačno živim u Makarskoj i vrlo često sam u Zagrebu. Imam dva brata, jedan stariji, jedan mlađi od mene - govori nam Ana malo detaljnije o svom životu. Studentica je prve godine modnog dizajna, što je već dugo zanima i u čemu zaista uživa.

- Želja mi je jednog dana biti priznata dizajnerica u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu - dalje nam otkriva zanimljivosti lijepa Ljubušanka s makarskom adresom, koja se posljednju godinu dana uz studiranje modnog dizajna stigne baviti i modelingom.

- Profesionalno se bavim modelingom, koliko je to u Hrvatskoj moguće. Istinski uživam u tome, a posebno volim biti pred fotoobjektivom. Obožavam se fotografirati. Članica sam modne agencije "Midiken" iz Zagreba - veli nam mlada Ana.

Imate li neke hobije... Što radite u slobodno vrijeme?

- Slobodno vrijeme većinom provodim u krugu svoje obitelji koja mi je izuzetna podrška u svemu što radim. Naravno, i prijatelji ispunjavaju važan dio mojeg slobodnog vremena. Nekih posebnih hobija baš i nemam, osim crtanja. Volim crtati, a to ćete, sigurna sam, vidjeti u nekima od mojih dizajnerskih kreacija odjeće - odgovara nam sugovorica, koja je posljednjih dana poprilično zauzeta modnim snimanjima u Zagrebu.

Dobru liniju, kazuje nam, ne održava nekim posebnim prehrambenim režimima.

- Volim i jedem sve što mi odgovara. Valjda imam dobre genske predispozicije pa se za sada još ne moram brinuti oko svoje linije.

Dobro, kad nije stvar u prehrani - je li tajna možda onda u teretani?

- Nisam opterećena teretanom, ali povremeno odem tamo radi održavanja kondicije - kratko nam odgovara, na što se ubacujemo s pitanjem ima li dečka.

To je ono što, sigurni smo, brojne muškarce zanima.

- Zašto me svi to pitaju? Trenutačno nemam dečka. Kad dođe onaj pravi, znat ću. Nemam neki određeni tip muškarca, ali svakako mora biti iskren, pošten i dobar! - iznenađuje nas odgovorom da je još uvijek "singl" lijepa misica, što je brojnim potencijalnim udvaračima sigurno pružilo nadu.

U budućnosti bi voljela biti dobar i priznati model, ali vidi se i kao priznata modna dizajnerica, za što se školuje i u što ulaže svoj trud.

- Ne znam što nam nosi sutra, ali sigurna sam u sebe i svoj rad - samouvjereno nam odgovara Ana.

Jesi li očekivala pobjedu na "World top model Croatia"?

- Sve djevojke na izbor dođu sa željom da naprave veliki rezultat i pobijede na izboru, pa tako i ja. Nisam se nadala baš pobjedi jer je na izboru stvarno bila velika i jaka konkurencija. Sve djevojke iz većine hrvatskih modnih agencija bile su i više nego dobre. Ali, eto, žiri je odabrao mene i izuzetno sam sretna zbog toga. Potrudit ću se da i na svjetskom izboru budem zapažena i da napravim dobar rezultat. Pa da i pobijedim ako je ikako moguće - veli nam Ljubušanka, kojoj i mi želimo dobar plasman na svjetskom natjecanju u Budimpešti koje će se održati 21. prosinca.

Jesi li upoznata s konkurencijom na svjetskom izboru ljepote?

- Neke od njih sam vidjela na fotografijama, a neke još nisam. Ali iskreno, uopće se time ne zamaram. Potrudit ću se pa što bude.

Udruženje manekena Hrvatske kao nositelj licencije i moja matična agencija „Midiken" sigurno će se potruditi da na izbor odem spremna u svakom pogledu i da dostojno predstavim našu zemlju na svjetskom natjecanju - bez treme i nervoze govori Ana kojoj je izbor ljepote u Korčuli bio prvo natjecanje na kojem su se borile djevojke s iskustvom u modelingu i prvi na kojem nije samo ljepota bila dovoljna za uspjeh.

Ako pobijedi u Budimpešti, što joj i mi od srca želimo, osvojit će vrijedan i prestižan ugovor s jednom od najvećih svjetskih modnih agencija iz Milana - „Major model management".

- Naravno, na svjetskom izboru imat ćemo mogućnost predstaviti se i drugim modnim skautima, agentima i općenito svoj modnoj „sviti" koja će biti prisutna.... Tko zna što se sve može poklopiti. Sigurna sam u sebe i vjerujem da je to moja velika prilika za ulazak u ozbiljan inozemni modni svijet - uzbuđeno nam je za kraj rekla lijepa Ana iz Ljubuškog.

Slobodna Dalmacija