AMERIKANAC U DUBROVNIKU POJEO BUREK "Toliko za ovaj mali komad tijesta? Kako to da je u Bosni šest puta jeftiniji?"

Amerikanac u Dubrovniku burek
Screenshot

Turizam se zbiva na destinacijama, ali njegova promocija i recenzije odvijaju se i na društvenim mrežama, gdje se komentiraju usluge i cijene.

Svoj osvrt na boravak u Dubrovniku, video od 37 minuta, objavio je Johnny Jen, Amerikanac koji je u lipnju posjetio Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Jen na YouTubeu ima 240 tisuća pratitelja, a na Instagramu 40 tisuća.

U Dubrovnik ga je privukla "Igra prijestolja", ali iznio je nekoliko zanimljivih komentara o cijenama, prenosi Slobodna Dalmacija.

Najviše ga je iznenadila cijena bureka u Dubroviku od 45 kuna. "Ovaj mali komad tijesta košta 6,42 dolara", komentirao je začuđeni Jen. Da stvar bude gora, on je prije nekoliko dana bio u Bosni i Hercegovini i vidio je da burek tamo košta jedan dolar, šest puta manje!

Sadržaj se učitava...

Dok je, jedući burek, šetao Dubrovnikom i iznosio dojmove o gužvama, desecima tisuća turista i voljenoj "Igri prijestolja", Johnny Jen odveo je pratitelje u ulicu iznad Straduna gdje su restorani i gdje je, kako je rekao, sve jeftinije. Snimio je i meni ručka od 10 eura. Sjeo je pojesti burger, ali nije bio zadovoljan. Burger je bio znatno manji od onoga fotografiranog na plakatu, k tome bez krumpirića i rajčica. Barem je sladoledom bio zadovoljan i ocijenio ga je najboljim u Hrvatskoj.

Pregledao je i meni indijskoga restorana i to mu je bilo skupo. A tek cijene vina, rekao je Jen i upitao se koliko je to tek skupo za domaće stanovništvo. Ponovno mu se nametnula usporedba cijena s jeftinijima Mostarom i Bosnom. Dubrovnik je, kaže, među skupljim gradovima. I dućani su skupi.

Međutim, anketiranim turistima gužva nije prevelika ni cijene nisu previsoke. Ali kada je Amerikancu Johnnyju Jenu skup burek od 45 kuna, koliko je tek skup domaćem stanovništvu, ili onome iz Bosne i Hercegovine.