Ako patite od ovih simptoma, vi ste ovisnik o seksu

žene, doba, varanje, popis, seks, prekidanje, hrvatice, ljubavnice, razlozi, hodža, prevara, tinejdžerice, seks, roditelji, seks, prevare, avantura, seks, seks, trudnoća, muškarci, žene, partneri, seks, muškarac, noć, ljubav, pravila, dijeta, seks, savjeti, frajeri, varanje, video, kum, ispovijest, žena, varanje, seks, tehnike, puna kuća, seks, pijanstvo, pozornost, seks, pitanja, odgovori, stvari, krevet, pravila, seks, avantura, muškarci, seks, pogreške, muškarci, žene, seks, prevare, seks, glavobolja, stop, izvlačenje, žene, seks, zapovijedi, seks, žene, seks za jednu noć, preljubnik, anketa, istraživanje, seks, mitovi, istina, zavođenje, koraci, muškarci, žene, žene, seks, zapovijedi, žene, seks, partneri, prekid, fotografija, brisanje, žene, muškarci, zavođenje, žene, varanje, seks, zašto, muškarac žena, seks, pomirenje, čari, krevet, seks, problem, cure, dečko, spavanje, seks, žena, cura, prevara, varanje, pravila, seks, dužina, trikovi, orgazam, gluma, seks prakticira
Iako su stručnjaci, kad je ovisnost o seksu u pitanju, podijeljenih mišljenja o tome treba li ili ne treba ovisnost o seksu klasificirati kao stvarnu bolest, svakako postoje dokazi da je riječ o pravim simptomima i obrascima ponašanja i to ne samo kod slavnih i poznatih ljudi. Mnogi se sigurno pitaju kakvo ponašanje i kakvi simptomi zapravo otkrivaju da je riječ o ovisniku o seksu?
Simptomi ovisnosti o seksu

- Intenzivni seksualni impulsi koji se pojavljuju izvan kontrole

- Korištenje kompulzivnog seksualnog ponašanja za bijeg od problema kao što su depresije, tjeskoba, stres, usamljenost

- Problemi prilikom uspostavljanja ili održavanja bliskih, intimnih odnosa, čak i u braku ili stalnoj vezi

Ovisnost o seksu ne mjeri se snažnim seksualnim nagonom. Neki stručnjaci smatraju da ovisnici o seksu više zadovoljstva imaju od psiholoških 'okidača', nego od samog seksanja. 'Sam čin seksa je manje važan od 'lova' na seks. Kod ovisnika o seksu često se nakon orgazma javljaju osjećaji krivnje, srama ili ushićenja', tvrdi bračni savjetnik i terapeut Paul Hokemeyer.

Stručnjaci ističu i da ne mora značiti da ste ovisnik o seksu ako posjećujete striptiz klubove ili uživate u 'prljavim' razgovorima.

Ono oko čega se većina stručnjaka slaže je da kompulzivno seksualno ponašanje može biti izuzetno štetno. Ako osjećate i mislite da vaša zaokupljenost seksom uništava vaš život, posao i udaljava vas od partnera ili partnerice i bliskih ljudi - ima pomoći. Cilj liječenja nije da se inzistira na apstinenciji nego da se potisne ono što se smatra 'nezdravim' seksualnim ponašanjem. Stručno savjetovanje može biti od velike pomoći. Dok ovisnost o seksu neki klasificiraju kao bolest, a drugi ne, ovisnost o seksu postoji, a ima i pomoći.

Net.hr