ŽZH: Škole će u generalni štrajk

štrajk
Arhiva
Nakon toga će Predsjedništvo Sindikata, zajedno sa svojim članstvom, donijeti oduku koji su naši slijedeći koraci", ustvrdila je predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ZHŽ-a Jasminka Petric nakon što je danas u srednjim i osnovnim školama Zapadnohercegovačke županije održan četvrti po redu štrajk upozorenja, pišu Grude-online.info.

Štrajk upozorenja održan je treći školski sat u prvoj smjeni, a isti sat i u drugoj smjeni, a Petric je najavila novi štrajk upozorenja.

Razlozi za štrajk su: nepotpisivanje kolektivnoga ugovora, neisplata obveza po tužbama, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO, te nezakonit obračun toploga obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

"Na sastancima s predstavnicima Vlade 24. veljače 2017. godine dobili smo dva Izvješća radne skupine. Sada temeljito radimo na tom izvješću, poslije čega ćemo dostaviti svoje mišljenje o njemu", rekla je Petric te najavila i peti štrajk upozorenja koji će se održati u ponedjeljak, 13. ožujka.

Dodala je kako će Sindikat, ako se ovakvo stanje oduži, vrlo izgledno organizirati generalni štrajk ili poduzeti neke druge mjere kojima će tražiti svoja prava.