Županija zapadnohercegovačka dobiti će novi zakon o udžbenicima

školske knjige, udžbenici, Besplatni udžbenici, BIH, udžbenici, ŽZH, ministarstvo, novi zakon

Skupština Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) zadužila je resorno ministarstvo da povuče iz procedure Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u ŽZH te da pokrene proceduru donošenja novog zakona o udžbenicima.

Županijska skupština je na današnjoj sjednici po skraćenom postupku usvojila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravobraniteljstvu, priopćeno je iz Skupštine ŽZH.

Županijski ministar pravosuđa i uprave Kristijan Zovko kazao je kako se navedenim izmjenama i dopunama usklađuju statutarne promjene koje se odnose na rad i osnivanje pravobraniteljstva te način djelovanja pravobranitelja i njegovih zamjenika.

Usvojen je i Prijedlog zakona o turizmu Županije zapadnohercegovačke, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim cestama.

Po riječima ravnatelja Uprave za ceste Vinka Romića, izmjene i dopune Zakona o javnim cestama ŽZH odnose se na poboljšanje kvalitete i kategorizaciju cesta na području Županije.

Uoči početka sjednice minutom šutnje odana je počast nedavno preminulom zastupnika u Skupštini ŽZH-a i u Domu naroda FBiH Zdravku Bešliću.

(fena)