FOTO  Zavičajni klub hercegovačkih studenata održao večer kulture i napunio Kulturni centar dvije večeri za redom

Božićna večer kulture Ljubuški
Hercegovina.info

Ljubuški je još jednom zasjao u lijepom svjetlu, dokazujući koliko se zapravo umjetnost i kultura ovdje cijene. Zbog u najmanju ruku neočekivanog interesa građana, Kulturni centar je dvije uzastopne večeri bio domaćin Božićne večeri kulture koju je organizirao Zavičajni klub hercegovačkih studenata. Bilo je poprilično neobično za vidjeti centar popunjen do zadnjeg mjesta, s tim da je dobar dio publike proveo večer stojeći na nogama, jer dvorana nije imala dovoljno mjesta za sve zainteresirane.
 
„Zavičajni klub hercegovačkih studenata, utemeljen 1995. godine u Zagrebu, a njegov prvi predsjednik bio je Ljubušak Franjo Skoko. Naša misija nije samo okupljanje mladih ljudi, već i gorljiva borba za studentska prava, poticanje tradicije i običaja našeg kraja te uspostavljanje mostova suradnje i razmjene iskustava s drugim udrugama. Kroz godine, Zavičajni klub imao je više od 800 članova, strastvenih pojedinaca koji vjeruju u snagu zajedništva. Trenutno djelujemo u 7 sekcija i brojimo oko 130 članova. Ponosno pratimo sva relevantna društvena, kulturna i gospodarska zbivanja u Hercegovini, Zagrebu i širem okruženju, gradeći mostove između prošlosti i budućnosti. U našem klubu, svaki član ima priliku ne samo biti dio povijesti, već i oblikovati budućnost. Hercegovci su poznati po svojoj hrabrosti i izuzetnoj povezanosti, a Zavičajni klub je upravo to – zajedništvo“, izjavio je za Hercegovina.info Posušak Josip Jukić, trenutačni predsjednik kluba.

Božićna večer kulture Ljubuški
 
Kako smo iz razgovora doznali, ZKHS se može pohvaliti širokim spektrom raznih sekcija pod svojim okriljem. Među njima se ističu literarna, sportska, folklorna i dramska sekcija. Članovi se redovito okupljaju svakog ponedjeljka u 20 sati u Studentskom Domu Stjepan Radić, te ističu otvorenost prema svim članovima, kako postojećim, tako i onima koji će to tek postati.
 
„Na ovoj Božićnoj večeri kulture nastupile su naša dramska, folklorna i glazbena sekcija. Dramska sekcija nastupila je s našom popularnom predstavom „Kad si doša, kad iđeš?“. Dosta smo dugo radili na ovom projektu, a naša premijerna izvedba bila je u svibnju upravo u Zagrebu. Htjeli smo se predstaviti s našim radom ovdje i domaćoj publici“, dodao je.

Božićna večer kulture Ljubuški
 
Predstava je izazvala pravu euforiju među publikom.
 
Cijela dvorana Kulturnog centra u Ljubuškom bila je istinski oduševljena izvedbom predstave „Kad si doša, kad iđeš?“ koja je na poseban način dočarala onaj istinski hercegovački duh. Gledatelji su se mogli potpuno prepoznati u predstavi, a smijeha i suza nije nedostajalo.

Božićna večer kulture Ljubuški

„Ova predstava je jednostavno karakteristična za naše ljude i predstavlja ono što smo mi, naše auslendere, ljude koji su otišli u svijet i one koji su ostali ovdje. Mislim da će se svidjeti našim ljudima“, ispričala nam je Ljubušanka Mirna Kraljević uoči same predstave.
 
Osim dramske sekcije svoje vještine pokazale su i ona glazbena i folklorna, a evo i kako je to izgledalo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.