Zapečaćeno devet kladionica i tri kafića

Od tog broja u samo dva objekta nisu pronađene nepravilnosti.

Nepravilnosti

Ukupno osam uplatnih mjesta za klađenje pravnog subjekta Derby Bet shop d.o.o. i jedno uplatno mjesto za klađenje pravnog subjekta Petica plus d.o.o. zapečaćeno zbog  neposjedovanja odobrenja za rad Federalnog ministarstva financija. Zbog neovlaštenog priređivanja igara na sreću putem poker aparata i slot automata te neprijavljenih radnika, zapečaćena su tri samostalna ugostiteljska objekata, i to caffe “Barloti” u Konjicu, vlasnika Almira Šahinovića, potom restoran “Laemi” u Mostaru, vlasnika Ševale Lerić te caffe “VV” također iz Mostara, vlasnika Safeta Sofića.  
Dva objekta, za koje je postojala sumnja da posjeduju poker aparate putem kojih priređuju igre na sreću, bila su zatvorena, dok u dva kontrolirana objekta nisu utvrđene nepravilnosti u radu.  

Sankcije

Kako su kazali iz Porezne uprave Federacije BiH, prilikom odabira objekata u kojima je vršena kontrola korišteni su obavještajno-istražni podaci Sektora za obavještavanje i istrage. Predmet kontrole bila je provjera zakonitosti poslovanja, zapošljavanje radnika u skladu sa zakonom, evidentiranje prometa i rad bez odobrenja nadležnog tijela. Kako je najavljeno, kontrole ovoga tipa će se nastaviti.
- Napominjemo da će kontrole zakonitosti poslovanja biti nastavljene kod poreznih obveznika na cijelom području Federacije BiH, u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH i ostalim poreznim zakonima, istaknuli su iz Porezne uprave.
Što se tiče objekata za koje je tijekom posljednje kontrole utvrđeno da su radili protuzakonito, navedena institucija će izreći sankcije te će poduzeti mjere u skladu s poreznim zakonima i Kaznenom zakonu Federacije BiH.

dnevni list