Z. Ćosić: Jurišićeva Vlada je opustišila proračun ZHŽ

Preuzimanje vlasti se dogodilo kasno poslijepodne u četvrtak, a Ćosić ističe kako se sve moglo uraditi znatno brže, te kako je Jurišićeva vlada iza sebe ostavila pustoš u županijskom proračunu.

Preuzimanje vlasti proteklo je normalno. I najavljivao sam kako nema izgleda da se bilo što neugodno dogodi, te kako će sve biti mirno okončano. Druga je stvar što je nekim ljudima zdrav razum zadnje sredstvo koje primjenjuju u svome ponašanju.

Da su se gospoda koristila razumom, cijelu smo priču mogli davno okončati. Mi smo u četvrtak poslijepodne donijeli nekoliko odluka i zaključaka i tek površno imamo uvid u ono šta se događalo u mandatu prošle vlade.

Slikovito rečeno, pak, prošla se vlast ponašala kao pijani bogataš, s tim da su to siromasi duhom koji su bili opijeni vlašću. Oni su bez ikakvih skrupula i bez imalo razuma raspolagali državnim novcem'', rekao je Ćosić u intervju za sarajevsko "Oslobođenje"

Također, dodao je kako je se "županijski trezor bez pretjerivanja može nazvati porobljenim".

''Moglo bi se kazati kako bi građani ZHŽ bolje prošli da je nekakva lopovska banda upala u kasu i pokupila sve što ima u njoj, jer prošla vlast ne samo da je sve pokupila i raskrčmila nego su nas uvalili i u dugove koji su na nivou jednogodišnjeg županijskog proračuna.. U sve ćemo kroz nekoliko dana imati precizniji uvid i o tome ćemo informirati javnost'', istaknuo je Ćosić, te je dodao kako je među prvim odlukama nove vlade bilo i ukidanje upotrebe biznis kartica za članove Vlade ZHŽ.

M. Landeka

slobodna dalmacija