VOZAČI, OPREZ Brojni radovi na cestama u Hercegovini

Radovi na cesti
Ilustracija/Hercegovina.info

Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa iz Auto moto saveza u BiH vozače mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Upozoravaju vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica. Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: – M 6.1 Široki Brijeg – Posušje (Podvranić), Tomislavgrad – Posušje (Mesihovina), – M-16.2 Uskoplje – Prozor, – M-17 Buna – Tasovčići, Ostrožac- Jablanica.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati prometuje se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na magistralnoj cesti Livno-Kamensko na mjestu izvođenja radova prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori). Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prijelaz Deleuša (BiH)-Vraćenovići (CG).

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.