Voda stvarala probleme čapljinskim vatrogascima

Vatrogasci Mostar
Hercegovina.info/Ilustracija

Čapljinski vatrogasci su u proteklih 24 sata intervenirali uglavnom zbog vode. Naime, jučer oko 14:30 sati došlo je do izlijevanja rijeke Trebižat u naselju Struge, te su tom prilikom bile ugrožene obiteljske kuće.

Vatrogasci su u 15, 16, 18 i 21 sat obilazili i nadgledali vodostaje rijeka, te provjeravali nasipe.

Kada su u pitanju vodostaji, visina Trebižata je bila 350 cm, dok je visina rijeke za redovne obrane od poplava 280 cm. Povećan vodostaj zabilježen je i u Glavatičevu gdje je visina Neretve bila 163 cm (redovna obrana od poplava je 160 cm).

Vodostaj Bune je jutros u 7 sati iznosio 285 cm (redovna obrana od poplava 265 cm), te vodostaj Jasenice je iznosio 149 cm (redovna obrana od poplava je 130 cm).

Vodostaji Bregave, Krupe, te Neretve u Mostaru i Čapljini je za sada ispod granice vodostaja za redovnu obranu od poplava.

Osim navedenih, čapljinski vatrogasci su intervenirali i na popravku krova na obiteljskim kućama u Metkovačkoj ulici (jučer od 13 sati), te na Gradini (jučer od 11:40 sati), kao i u izvlačenju stradale osobe iz vozila koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći na području Trebižata.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar su tijekom petka (od 8 sati) vršili crpljenje vode iz podruma u Splitskoj ulici, a jutros (od 5 sati) su zabilježili intervenciju na izvlačenju ozlijeđenih osoba u prometnoj nesreći.