Vlada HNŽ: Umjesto za šume, milioni za plaće i vozni park!

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u tehničkom mandatu donijela je protekli tjedan odluku o utrošku namjenskih sredstava za oblast šumarstva u iznosu od 3,7 miliona maraka. Osim što je riječ o izuzetno visokoj cifri za ovu oblast, na prvi pogled ne bi bilo ništa sporno da se ne radi o odluci kojom se namjenska sredstva troše nezakonito, odnosno u nenamjenske svrhe.

Naime, prema odluci koju potpisuje premijer HNŽ Srećko Boras, a na prijedlog županijske ministrice poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vesne Pinjuh, između ostalog, predviđeni su transferi u iznosu od 460.000 KM za plaće i naknade za „Šume hercegovačko-neretvanske", što prema zakonu nisu namjenska sredstva. Ovaj iznos je utoliko sporniji ukoliko se zna da u „Šumama hercegovačko-neretvanskim" rade ukupno tri osobe!

Zanimljivo je i da je Ured za reviziju institucija FBiH utvrdio da je Vlada HNŽ namjenska sredstva i u 2010. godini trošila u nenamjenske svrhe, i to najviše u oblasti šumarstva.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Županijska vlada je namjenska sredstva čak koristila i za finansiranje voznog parka.

Dnevni avaz