VIOLETA POKAZALA VELIKO SRCE Upitali smo ih je li porasla potražnja za toalet papirom

Violeta
PR

Tvrtka Violeta iz Gruda odlučila je pokazati veliko srce u vrijeme pandemije koronavirusa. Iz Violete su odlučili pomoći zdravstvenom sustavu BiH.

Što su sve učinili s ciljem pomoći bolnicama, zaštiti osoblja i pacijenata u borbi s COVIDOM-19 upitali smo Silviju Ticu iz odijela za marketing Violete.

"Koristimo svaku mogućnost da pomognemo koliko je u našoj moći cijeloj zajednici, posebno zdravstvu BiH u ovom trenutku. Svjesni smo da se nalazimo u neočekivanoj situaciji, nitko od nas nije bio spreman na ovo. S ciljem pomoći bolnicama u BIH, zaštiti osoblja i pacijenata u borbi s epidemijom korona virusa Violeta će donirati 6 respiratora i zaštitnu opremu u vrijednosti od 400.000 KM. Sigurno će jedan dio opreme biti doniran i bolnici u Mostaru, kaže Silvija Tica za hercegovina.info.

Zdravlje svih nas je na prvom mjestu, no, moramo i o ekonomiji. Kako situacija s koronavirusom utječe na vašu tvrtku. Moraju li se radnici plašiti za radna mjesta i visine plaća?

"Trenutno poslovanje društva Violeta se odvija bez zastoja, sve funkcionira u najboljem redu, poštujući preporuke nadležnih za ponašanje u ovakvim situacijama. Proizvodnja ide prema planiranom rasporedu i nadam se da će se tako i nastaviti. Svi trebamo biti ustrajni, poduzimati mjere prevencije koje možemo poduzeti i nema mjesta za paniku."

Kako država može pomoći poslodavcima u ovoj situaciji?

"Gledajući globalno ekonomija je već osjetila posljedice Covid-a 19. Posebno je to naglašeno u namjenskim industrijama kao što su autoindustrija, te proizvodnja specijaliziranih strojeva koji u ovoj situaciji nisu neophodni. Pojedini dobavljači strojeva čak i iz higijenske industrije u kojoj poslujemo već imaju dosta otkazanih strojeva koji su bili spremni za isporuku", ističe Tica.

"Vjerujem da će se odgovorni u državi ponašati u skladu sa situacijom i da će poduzeti sve mjere kako bi se maksimalno smanjile posljedice na gospodarstvo. Posebno bi trebalo što prije donijeti neke odluke za pomoć, ne odgodu za male poduzetnike/obrtnike koji su dobili naredbu da prestanu s radom uslijed pojave ovog virusa. Većina njih nema kapaciteta za servisirati svoje obveze u trenutku kad nemaju prihoda i uslijed toga su prisiljeni na otpuštanje."

"U ovakvim kriznim situacijama se vidi koliko je važana domaća proizvodnja pogotovo brzo obrtnih roba. Zajedničkim snagama, trudom i radom svih nas, gospodarstvo će se sigurno oporaviti. Trebamo biti ustrajni i vjerovati u bolje sutra."

Neizbježno pitanje. Od početka pandemije koronavirusa toalet papir jedan je od najtraženijih proizvoda u svijetu. Koliko je porasla potražnja za njim?

"Ako gledamo trenutno stanje, roba široke potrošnje svakako je najtraženija. U svijesti svakog čovjeka je da se opskrbi prehrambenim proizvodima i higijenskim potrepštinama potrebnim za svakodnevno funkcioniranje društva. Svaki pojedinac drugačije reagira na novonastalu situaciju te je bilo za očekivati da će potražnja proizvoda koji se svakodnevno koriste biti veća. Izlaz prema tržištu svih naših proizvoda, a pogotovo toalet papira, pelena, baby maramica je značajno porastao. Posebno je potražnja bila velika nakon informacija o prvim zaraženima u BIH i regiji.

"Trenutno je prodaja povećana, ali ne onako kao što je bilo prvih dana pojave virusa. U svakom slučaju radi se o umjetnoj prodaji gdje građani iz straha gomilaju količine, a što će se sigurno izbalansirati kroz pad prodaje kad se situacija stabilizira", kaže Tica te dodaje.

"Inače u nekim zemljama u našem okruženju koje nemaju vlastitu proizvodnju stanje je u određenim trenucima bilo alarmantno zbog nedostatka prvenstveno papira i pelena."

"To pokazuje kolika je važnost domaće proizvodnje. Trenutno su nam fokus naša primarna tržišta i naglasak je na dobrom upravljanju prodajom kako bi svi naši partneri bili ispoštovani. Napominjemo da je naš poseban fokus na dobavu sirovina, te organizaciju kontinuirane logistike za dovoz istih. Međutim, dostupnost Violeta proizvoda nije upitna i građani ne trebaju biti zabrinuti."

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.