VIDEO  Vesela igra dupina u Neumu

dupini, mladunčad, zrcalo , odraz , istraživanje, Neum, dupini, jadransko more

Smanjen broj kupača u Neumski akvatorij vratio je dupine.

U jutarnjim satima zabilježen je veseli posjet uvijek rado viđenih dupina Neumu. Snimku razigranog dupina poslala je čitateljica portala Neum.online.

Dupini su česta pojava u Jadranskom moru, a njihova prisutnost često je povezana s čistim i zdravim morskim okolišem. Ove inteligentne i društvene životinje poznate su po svojoj znatiželji i sklonosti igri, što ih čini omiljenim među lokalnim stanovništvom i turistima.

U Jadranskom moru najčešće se mogu vidjeti vrste kao što su dobri dupin (Tursiops truncatus) i prugasti dupin (Stenella coeruleoalba). Dupini su poznati po svojoj razigranosti i često se mogu vidjeti kako skaču iz vode, vrte se u zraku ili čak surfaju na valovima. Njihova igra nije samo zabavna za promatranje, već je i važan dio njihovog socijalnog ponašanja i načina komunikacije.

Dupini također pokazuju znatiželju prema ljudima i često će se približiti brodovima ili čak plivačima. Njihova prisutnost u Jadranskom moru čini ga još atraktivnijim odredištem za ljubitelje prirode i morskih životinja. Njihova igra i interakcija s ljudima pružaju nezaboravno iskustvo i priliku za učenje o morskom životu i očuvanju morskih ekosustava.