Veliki broj intervencija vatrogasaca u HNŽ

Požar vatrogasci ilustracija
Hercegovina.info/arhiv

Iako nije sezona požara, vatrogasci u Hercegovačko - neretvanskoj županiji (HNŽ) su imali veliki broj intervencija za ovo doba godine.

Vatrogasci u Konjicu su u subotu (od 12:54 sati) intervenirali u selu Džajići gdje je gorjela trava i nisko raslinje, a potom (od 16 sati) na lokaciji Žitača gdje gori hrastova šuma i nisko raslinje. Ovaj požar nije moguće gasiti zbog miniranog terena.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar su gasili požar na otpadu u naselju Panjevina (od 12:30 sati), trava i nisko raslinje je gorjelo u Rodoču (od 13 sati), a trava i nisko raslinje je gorjelo i na Bišću polju (od 13:35 sati).

Nova intervencija u Rodoču je bila od 17:50 sati gdje je gorjela trava, a potom i na Bunskim kanalima (od 19:05 sati) gdje je gorjela trava i nisko raslinje.

Vatrogasci u Čapljini su tijekom jučerašnjeg dana prvu intervenciju imali u Prćavcima (od 10:40 sati). Tamo je gorjela trava i nisko raslinje. U Gnjilištima je također gorjela trava i nisko raslinje (od 11:50 sati), kao i u Gabeli (od 13:10 sati).

Vatrogasci su u naselje Šurmanci izlazili dva puta (od 16:44 sati i od 17:24 sati) gdje je gorjela šuma, trava i nisko raslinje. U naselju Klepci (od 17:45 sati) gorjela je trava i nisko raslinje, a u parku prirode Hutovo blato (od 18:50 sati) gorjela je trska i trava. Nova intervencija u Gnjilištima je bila od 19:05 sati gdje je gorjela trava i nisko raslinje.