Vatrogasci u HNŽ gasili 18 požara, od toga najviše na mostarskom području

Vatrogasci vozila
Hercegovina.info

Na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u posljednjih 24 sata zabilježeno je 18 požara, i to sedam u Mostaru, pet u Čapljini, četiri u Jablanici te dva u Konjicu.

Na lokalitetu Komadinovo Vrelo u Jablanici u subotu od 8:40 do 9:40 sati djelovao je helikopter Oružanih snaga BiH izbacivši vodu na požarište u osam navrata. Otežavajuću okolnost za djelovanje helikoptera i njegovo manevriranje predstavljalo je postojanje velikog broja dalekovoda na tom lokalitetu, što je onemogućilo dalje djelovanje.

Na mjestima gdje je pristup požarištu moguć, jučer tijekom čitavog dana djelovali su vatrogasci iz Jablanice, a  jutros oko 7 sati počela je padati kiša te je stanje na požarištima stabilno, izvijestili su iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ.

Na području Čapljine, vatrogasci su intervenirali u Dračevu (u subotu od 8 sati), gdje je gorjelo smeće, zatim u Trebižatu (od 8:30 sati) gdje je gorjela trava, potom u Doljanima (od 9 sati) gdje je gorjelo smeće, a onda i u Gnjilištima (od 9:30 sati) i u Gabela Polju (od 15 sati) gdje je gorjela trava i nisko raslinje. Čapljinski vatrogasci su zabilježili i dvije tehničke intervencije, a radilo se o sapiranju pješačkog prijelaza nakon požara na klima uređaju u tržnom centru, te na osiguranju pustolovne utrke.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrobe (PVP) Mostar su u Rodoču gasili požar koji je zahvatio travu i nisko raslinje (od 8:50 sati), potom u Raštanima u dva navrata (od 10:20 sati i od 20:55 sati) gdje su gorjeli željeznički pragovi. Zabilježena je intervencija i u Prigrađanima (od 11:25 sati) gdje je gorio automobil.

Na Bišću polju kod vojnog mosta gorjela je trava (od 12 sati), a mostarski vatrogasci gasili su požar trave i niskog raslinja u Sjevernom logoru (od 16:35 sati) i u Rudarskoj ulici (od 19:35 sati).

Pripadnici Vatrogasne postrojbe u Konjicu zabilježili su intervencije u Orahovici (od 20:25 sati) gdje je gorjela trava i nisko raslinje, te u Vrbićima (od 22:15 sati) iznad željezničke pruge gdje je gorjela borova šuma.