USPJEŠAN JE NAČELNIK, NO GOVORE DA ĆE GA SKINUTI Kako će HDZ okrenuti palac Branku Bagi

USPJEŠAN JE NAČELNIK, NO GOVORE DA ĆE GA SKINUTI Kako će HDZ okrenuti palac Branku Bagi
hercegovina.info

I premda je u Hercegovini izrazitro toplo vrijeme i užareni su alarmi koji upozoravaju na vremenske nepogode, to ne znači da se u dubokom hladu ne izrađuju križaljke za predstojeće lokalne izbore.

Tako se, osim u Ljubuškom, šuška da bi HDZ BiH mogao zamijeniti načelnika Posušja nekim novim, jer je postojećem načelniku Branku Bagi “dosta dva mandata”.

U isto vrijeme, širokobriješkom Kraljeviću nije puno ni dva desetljeća, iz čega je jasno da nisu baš ti razlozi skriveni iza želje da se Bagu skloni s načelničke pozicije, i da je posrijedi nešto treće.

Kontaktirali smo telefonski i samog načelnika, koji kaže da odluka još uvijek nije donesena, i da trenutačno ne bi želio ništa komentirati.

U ranijem intervjuu za naš portal kazao je da bi volio ostati još jedan mandat, da kraju privede projekte koje je započeo.

Bago je HDZ-ov načelnik koji se najviše popeo, osvajao je najviše vrhove, no i kao načelnik kotira dosta visoko među ljudima. S Posušacima je gradio zdrav i ljudski pristup, započeo brojne manifestacije, no u konačnici stranka je ta koja će odlučiti je li pokrio i njihove apetite.

Upitan ide li po treću sreću, tj. treći mandate Bago je u intervju za naš portal kazao ovako:

“Da, na početku ste me pitali idem li po treći mandat, po treću sreću. Gledajte, ja ovako razmišljam: Ukoliko sam kao čelni čovjek mog Posušja zajedno sa svojim suradnicima uspio imalo doprinijeti da našim sugrađanima popravimo uvjete života na bolje kako smo to 2012. godine u predizbornom sloganu i pozivali „Pokrenimo Posušje zajedno“.

Dakle, ako smo u tome uspjeli, zahvalan sam Bogu i svim mojim suradnicima koji su sudjelovali u tome kao i mojoj stranci i mojim Posušanima na do sada ukazanom povjerenju, te sam spreman ovako raditi i stojim na raspolaganju i dalje. Ako je pak palac javnosti i žitelja za moj dosadašnji rad okrenut dolje, onda bi bilo dobro da netko drugi bude načelnik i vodi Posušje u bolje sutra. Kao što bi moj kolega Ljubo Grizelj, načelnik nama susjedne općine Grude, kazao: „Niti sam se rodio niti ću umrijeti kao načelnik“.

Svjestan sam da je biti načelnik velika čast, a još veća obaveza i odgovornost te sam s tom mišlju vršio dužnost cijelo vrijeme. Odgajan sam da se ne namećem, ali i da se olako ne povlačim gdje sam potreban ili mogu biti koristan. Radili smo na popravljanju imidža Posušja, osmišljavanju boljih uvjeta života za naše žitelje, surađivali sa svima koji su na bilo koji način htjeli doprinijeti općem dobru, a sve pod okolnostima koje nam nisu uvijek išle na ruku. Osluškujući trenutne potrebe i razmišljanje naših sugrađana, te prateći šire trendove u okruženju, mi imamo jasnu viziju što je Posušju potrebno te kako i kada to ostvariti. Imamo pozitivan žar i dobru ekipu, te ono što je izuzetno bitno - dobru međusobnu koordinaciju svih relevantih čimbenika za te predstojeće procese.

Osobno imam mnogo kontakata u BiH i u RH, pa i zemljama EU za ostvarivanje tih projekata, a kroz dosadašnji rad sam stekao i vještine u načinu i vođenju tih projekata. Željno očekujemo otvaranje jačih financijskih mogućnosti za ostvarivanje planiranih projekata, pogotovo onih koje financira Europska unija. Dakle da zaključim. Imam dovoljno energije, volje, a smatram i umješnosti za daljnji angažman na lokalnoj razini za naše Posušje te mogu slobodno reći ja sam za treći spreman. Uz mene je već dobro uigran tim ljudi, kako u Općini, tako i u javnim poduzećima i ustanovama koji može stručno i uspješno odgovoriti na sve predstojeće izazove.

Bilo bi mi žao se naš veliki trud i angažman na očiglednom pokretanju i razvoju Posušja proteklih godina, ponovno obezvrijedi i prospe u vjetar. U našoj općini smo u prošlosti imali dosta negativnih iskustava i ne bi bilo dobro da sve to moramo ponovno prolaziti. A to, kako će se politički procesi i kombinacije odvijati do službenog isticanja kandidatura i formiranja lista za lokalne izbore, preostaje nam vidjeti".

Bago dakle energije ima, palac gore od žitelja Posušja ima, a od stranke palac nije službeno istaknut. Priča se da je on, u sadašnjem neistaknutom stanju dolje, no do izbora, kako reče i sam Bago, može biti još svašta.