UDRUGA ZA PODRŠKU OBITELJI "KAIROS" Hodočašće u Istru i Trsat, posvećeno Blaženom Miroslavu Bulešiću i Gospi Trsatskoj

Svetište Gospe Trsatske
Facebook

Udruga za podršku obitelji "Kairos" organizira duhovno hodočašće u Istru i Trsat, posvećeno Blaženom Miroslavu Bulešiću i Gospi Trsatskoj, od 13. do 15. listopada 2023. godine. Hodočašće je zamišljeno kao trodnevno duhovno putovanje koje će učesnicima pružiti priliku za duhovnu obnovu i zajedničko molitveno iskustvo.

Petak, 13. Listopada: Hodočašće započinje polaskom s parkinga Crkve svetih Petra i Pavla u Mostaru u 22:00 sata.

Subota, 14. Listopada: Dolazak u Istru planiran je u jutarnjim satima, nakon čega slijedi obilazak Poreča i poznate Eufrazijeve bazilike iz 6. stoljeća. Ručak i posjet Crkvi u Svetvinčentu, gdje će se održati sveta misa i klanjanje, planirani su za popodnevne sate. Dan se nastavlja posjetom Lanišću, mjestu gdje je ubijen blaženi Miroslav Bulešić. Smještaj je organiziran u pastoralnom centru Domus Laurana u Lovranu, gdje je za učesnike osiguran polupansion (večera i doručak).

Nedjelja, 15. Listopada: Dan započinje doručkom, nakon čega slijedi odlazak na Trsat i obilazak Župne Crkve i Gospina svetišta. Učesnicima će biti pružena prilika za svetu ispovijed i sudjelovanje u Euharistijskom slavlju. Ručak je organiziran na povratku, a polazak za Mostar planiran je oko 14:30 sati.

Cijena aranžmana iznosi 165 eura, a uključuje prijevoz autobusom visoke klase, pratitelja putovanja, duhovno vodstvo, vodiča, boravak u biskupijskom centru Domus Laurana u Lovranu, ručak na povratku i putničko zdravstveno osiguranje. Kalkulacija je rađena na osnovu 40 putnika.

Prijave i uplate za hodočašće primaju se isključivo u župnom uredu sv. Petra i Pavla u Mostaru do 8. listopada. U slučaju nedovoljno prijavljenih osoba i/ili u slučaju najavljenog olujnog nevremena za područje Istre i Kvarnera, udruga Kairos zadržava pravo otkazivanja hodočašća.

Za dodatne informacije možete nazvati na broj mobitela 063317293, svakim danom nakon 13:00 sati.

Ovo hodočašće predstavlja priliku za duhovnu obnovu i zajedničko molitveno iskustvo u predivnom okruženju Istre i Trsata, pod duhovnim vodstvom iskusnih pratitelja hodočašća.