UDRUGA GOSPODARSTVENIKA BROTNJO Broj članova s 13 skočio na 34, a dobili su i asistenta. Ovo su njihovi sljedeći koraci

Udruga gospodarstvenika Brotnjo
Brotnjo.info

Udrugu gospodarstvenika Brotnjo 2021. godine utemeljilo je 13 gospodarstvenika s područja općine Čitluk. Ova neprofitna, nevladina i neovisna Udruga, za cilj ima štiti i promovirati prava svojih članova, udruživanje istih te ostvarivanja zajedničkih ciljeva i interesa svih gospodarstvenika. Od tada do danas svojim djelovanjem i aktivnostima Udruga je privukla znatan broj novih članica te sada broji njih čak 34

Fokus Udruge do sada je bio na administrativnim stvarima vezanim uz samo osnivanje i svim ostalim pravnim aktima. Također, obavljeni su dogovori i sastanci s predstavnicima lokalne zajednice i načelnikom Općine Čitluk Marinom Radišićem. Napravljeni su i razgovori s Asocijacijom poduzetnika FBiH.

S obzirom na omasovljavanje, Udruga je početkom svibnja dobila i asistenta Martina Ivankovića koji će raditi na brojnim aktivnostima spomenute Udruge. 

"Zbog većeg opsega posla i povećanja aktivnosti za sve članice naše Udruge stvorila se potreba za otvaranje jednog radnog mjesta. Odabir je pao na mene te sam preuzeo ulogu asistenta. Trenutno vodstvo Udruge je prepoznalo moj volonterski rad u Broćanskoj udruzi mladih kao i u Hrvatskom planinarskom društvu Brotnjo i zahvaljujem im se na ukazanom povjerenju i nadam se da ću isto uskoro opravdati i donijeti neku nadogradnju i novu vrijednost u korist same Udruge kao i lokalne zajednice i sve žitelje Brotnja", kaže Ivanković za Hercegovina.info

Udruga gospodarstvenika Brotnjo

Zadaci koje je Udruga stavila pred njega su jasni.

"Moja funkcija i uloga je usmjerena prvenstveno prema svim aktivnim članicama Udruge gospodarstvenika, ali isto tako i od Udruge prema vanjskim korisnicima i cijeloj lokalnoj zajednici. Osim obavljanja redovnih administrativnih poslova, zadatak mi je i rad na natječajima na koje će se tvrtke upućivati, zatim organiziranje projekata prema lokalnoj zajednici, organizacija radionica i predavanja za gospodarstvenike, seminara te ulaganja gospodarstvenika u različite sektore naše općine".

Gospodarstvenike iz Brotnja muče, ali i zanimaju brojna pitanja. Zbog toga od sljedećeg tjedna kreću različita predavanja i radionice koje će im sigurno uvelike pomoći u njihovom poslovanju.

"Posljednjih nekoliko dana smo pokrenuli niz različitih inicijativa. One se prvenstveno odnose na organizaciju različitih informativnih predavanja za naše članove iz različitih sfera poslovne politike, odnosno gospodarstva. Tako ćemo u narednu srijedu 17. svibnja organizirati predavanje Razvojne banke za sve gospodarstvenike u našoj općini bez obzira bili naši članovi ili ne. Predavanje će biti otvorenog karaktera za sve. Također, u planu su radionice koje će biti na dobrobit svih naših članova i da se preko projekata koji na njima budu predstavljeni olakša poslovanje našim ljudima. Tako ćemo uskoro organizirati radionicu vezanu uz ulaganja u obnovljive izvore energije, potom onu za marketing".

Ulaganja u različite sfere društva ove općine također su jedan od zadataka ove Udruge.

"Želja nam je također da u narednom razdoblju apliciramo na različite natječaje pomoću kojih bi došli do dodatnih sredstava koja bi uložili u različite sektore naše općine kako bi na taj način podigli kvalitetu sadržaja i života u našoj lokalnoj zajednici."

Udruga gospodarstvenika Brotnjo

Neće sve ostati na lokalnoj priči. Gospodarstvenike će se umrežavati s onima iz cijele regije.

"U lipnju planiramo posjetiti općinu Križevci u Hrvatskoj. Tu će nam domaćin biti njihova Gospodarska komora, odnosno posjetit ćemo tvrtku KTC Križevci. Udruga za cilj ima i organizaciju takvih neformalnih druženja kako bi se naši gospodarstvenici između sebe što bolje povezali, a možda ostvarili i potencijalnu suradnju". 

S obzirom da je pred Udrugom jedno novo razdoblje, iz iste pozivaju i nove članove da im se pridruže.

"Sve gospodarstvenike koji nam se do sada nisu priključili, a možda to žele, pozivam da to naprave kako bi dobili odgovore na sva njihova pitanja i kako bi zajedničkim sinergijskim djelovanjem utjecali na poboljšanje gospodarstvene slike u našoj općini, olakšali svima poslovanje te umrežili naše ljude između sebe, ali i s onima iz cijele regije. Svi zainteresirani koji se žele učlaniti u našu Udrugu mogu to učiniti preko naše web stranice na kojoj imaju obrazac kojeg mogu popuniti elektronski. Nakon toga Upravni odbor Udruge donosi odluku o samom priključenju. U slučaju odluke pozitivnog karaktera, pristupa se potpisivanju pristupnice i postaje se punopravni član. Kada je riječ o godišnjoj članarini ona ovisi o broju zaposlenih u određenoj tvrtki. Svi podaci se mogu pronaći na našoj stranici", kazao je Martin Ivanković.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.