FOTO  U hercegovačkom gradu održana jedinstvena utrka u kamenu

trka u kamenu Trebinje
Hercegovina.info

Ivan Bubnov i Miluša Bošković pobjednici su devete „Trebinje vertikal - utrke u kamenu“, koja je danas održana u Trebinju. Natjecatelji su imali zadatak istrčati od Arslanagića mosta na Trebišnjici do vrha planine Leotar.

Ivan Bubnov je prvi put na „Trebinje vertikal”, prva zlatna medalja, a samim tim i novi rekord staze.

“Ja prvi put generalno trčim planinsku utrku. Htio sam probati to i bilo je baš interesantno. Po planinskom terenu uz Leotar i ne možeš baš trčati, više je kao neka šetnja jačeg intenziteta. Popeo sam se za 46 minuta. Najteži je bio taj zadnji kilometar. Preteško je bilo.''

trka u kamenu Trebinje

Član Triatlon kluba "Kotor" Miluša Bošković rekla je da nije prvi put na trebinjskom vertikalu i da joj je ovo još jedna u nizu pobjeda.

“Sedam puta sam do sada sudjelovala. Rado dolazim u Trebinje. Ovo mi je ujedno i sedma medalja. Organizacija je na vrhunskom nivou. Ovo je jedan sjajan primjer kako treba izgledati jedna planinska utrka. Današnji moj rezultat je jedan sat i dvije minute, što nije moje najbolje vrijeme. Bilo je danas dosta vruće i naporno.''

trka u kamenu Trebinje

Organizator vertikala je Planinarsko društvo "Vučji zub" iz Trebnja, a predsjednik društva Igor Škero nije krio zadovoljstvo kako je protekla sama utrka.

"Mislim da u našoj regiji nema ništa slično, a utrka je jedinstvena po tome što se iz samog grada penjete na vrh planine i pritom cijelo vrijeme vidite taj grad", naveo je Škero.

Drugo mjesto osvojio je Džemal Jašarević, a treće Neven Cicović, dok je u ženskoj konkurenciji druga bila Dragana Milanović, a treća Maja Nožica.

Ovogodišnja utrka okupila je oko 260 sudionika iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovačke, Rusije i drugih zemalja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.