U Gorici svečano otvoren novosagrađeni vatrogasni dom

vatrogasni dom, vatrogasci, Gorica, DVD Gorica
DVD Gorica

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren je novosagrađeni vatrogasni dom Dragovoljnog vatrogasnog društva Gorica.

Vrpcu su presjekli Darko Paradžik Brajo predsjednik DVD-a Gorica i dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. Na samom početku svečanosti otvorenja vatrogasnog doma u ime  predsjednika i pripadnika DVD-a Gorica nazočne je prigodnim riječima pozdravio dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

„Mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara, a ove godine obilježavamo i 20. obljetnicu osnutka DVD-a Gorica i svečano otvaramo ovaj vatrogasni dom. Ovo je veliki dan za vatrogastvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj.“, rekao je između ostalog Martinović, te dodao:

vatrogasni dom,vatrogasci,Gorica,DVD Gorica

„Brajo uistinu živi vatrogastvo 24 sata na dan, to sam rekao puno puta i ponovit ću da je Brajo zaštitni znak dobrovoljnog vatrogastva u našoj Županiji, ali i puno šire.“

U svom obraćanju Ljubo Grizelj načelnik Općine Grude je između ostalog istaknuo važnost dobrovoljnog vatrogastva i zadovoljstvo što je Brajo u širem okruženju prepoznat po svojim aktivnostima u razvoju dobrovoljnom vatrogastva u širem okruženju. Načelnik Grizelj i predsjednica Opcinskog vijeca Grude Franka Zorić su predsjedniku Darku Paradžiku Braji predali bon u vrijednosti 2.000,00 KM.

vatrogasni dom,vatrogasci,Gorica,DVD Gorica

Podijeljene su zahvalnice za sve one koji su na bilo koji način pomogli izgradnju vatrogasnog doma. Zahvalnice je podijelio Darko Paradžik Brajo predsjednik i utemeljitelj DVD-a Gorica.

„Ovo je dan za pamćenje. Od srca hvala svima koji su nam pomogli da sagradimo ovaj vatrogasni dom“, rekao je nadasve skromni i samozatajni Brajo.

Vatrogasni dom se prostire na 130 četvornih metara s garažom za dva vatrogasna vozila, garderobom, mokrim čvorom, kuhinjom i prostorijom za sastanke.  

Uz nazočnost brojnih gostiju, donatora i sponzora na svečanosti su nazočili vatrogasci s područja Hercegovine i Dalmacije, načelnici općina Grude i Posušje gospoda Grizelj i Begić, predsjednica Općinskog vijeća  Franka Zorić...