TREBINJE I MINISTAR Ne zna se ka'će, ali će se letjeti iz tog grada

Nedeljko Ćorić Trebinje

Ministar prometa i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić posjetio je danas Trebinje i lokaciju gdje je planirana izgradnja zračne luke. Ćorić tvrdi da je Vlada Republike Srpske već osigurala oko 370 tisuća maraka za geološke radove na trebinjskoj zračnoj luci. Ono što je najzanimljivije je da je Ćorić rekao da još uvijek nije poznato kada će početi radovi, niti kada će Trebinje dobiti zračne luke, ali da je za sada najvažnije da vjerujemo da će zrakoplovi poletjeti s trebinjske piste.   

„Onoga trenutka kada se stvore pretpostavke da možemo započeti radove i kada budemo tačno dogovorili rok za izvođenje, tada možemo kazati kada polijećemo i kada sliijećemo, do tada ne možemo dati precizne infomacije. Ne znam da li je uopće neophodno reći kada će doći dan da poletimo iz Trebinja, mislim da je mnogo važnije da taj dan doći i da smo svjedoci priprema koje su neophodne da bi ga dočekali“, istaknuo je Ćorić.

Izgradnju zračne luke u Trebinju finansirati će Vlada Srbije, koja će upravljati zračnom lukom putem koncesije. Ne treba zaboraviti, da je priču oko trebinjske zračne luke započeo Milorad Dodik 2006. godine, ali da se sem priče taj projekat iako često najavljivan nikada nije pomjerio sa mjesta.