FOTO  Trebinje - grad koji biste trebali posjetiti

Trebinje ljeto 2020
Hercegovina.info

Trebinje je grad u istočnoj Hercegovini, u Bosni i Hercegovini. Mnogi ga spominju kao grad sunca, vina i platana, a dosta prolaznika ga smatra jednim od ljepših gradova u BiH. Kroz ovaj grad protiče rijeka ponornica - Trebišnjica.

Ekipa portala Hercegovina.info je posjetila ovaj grad na krajnjem jugoistoku naše zemlje, te smo se mogli uvjeriti u ljepote Trebinja. Iako je aktualna pandemija koronavirusa, to kako se čini nimalo ne smeta ni stanovnicima Trebinja, ali ni gostima tog grada.

Za dane vikenda u večernjim satima su ulice pune pješaka, ali i automobila. Stari dio grada je bio prepun prolaznika svih dobnih uzrasta. Aktualne mjere koje su propisane ili preporučene se gotovo nikako ne poštuju. Malo tko drži distancu, a nekoga s maskom rijetko možete vidjeti, osim ako ulazi ili izlazi iz trgovine, pekarne, banke i sl.

U baštama i unutrašnjosti ugostiteljskih objekata nitko, osim osoblja ne nosi maske. Ali to nimalo ne smeta onima koji su željni dobrog provoda i izlazaka, odnosno druženja uz društvo ili uz glazbu uživo ili eventualno ponekog DJ-a.

Kada su turisti u pitanju, smještajni kapaciteti su u zadnjih nekoliko dana uglavnom popunjeni. Kroz priču sa nekoliko iznajmljivača saznali smo da je, kao i svugdje, sezona podbacila barem kada su u pitanju svibanj, lipanj i srpanj. "Tek pred kraj srpnja i evo ovaj dio kolovoza je nešto bolje. Dolaze turisti, ali nitko se ne zadržava kao prije po pet ili sedam dana. Sada je to uglavnom period od dva do četiri dana", kazao je jedan od iznajmljivača koji je želio ostati anoniman.

Pitali smo tko sada najviše dolazi i dobili smo odgovor da su to pretežno turisti iz BiH i ponešto iz Srbije. Drugi iz europskih zemalja su vrlo rijetki ili ih gotovo i nema. Iako je tu Dubrovnik, a i Crna Gora (Herceg Novi, Budva i sl), gdje stranci često dolaze, u Trebinju ih trenutno nema.

Obišli smo i nekoliko graničnih prijelaza kod Trebinja. Gužve nije bilo, a graničari su nam rekli da je sezona jako podbacila, jer u ovo vrijeme gužve na granicama budu kilometarske, a danas je drugačije. Promet protiče vrlo brzo i uglavnom bez problema.

Ono što vam mi možemo preporučiti je da svakako posjetite Trebinje, ukoliko niste do sada. Grad nudi mnoštvo zabavnih i kulturnih sadržaja, a i čistoća ulica je na vrlo visokoj razini. Smještaj se može naći po povoljnim cijenama, ali naravno postoje i objekti koji su za one sa dubljim džepovima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.