FOTO  Trebinje dobilo gradsku tržnicu

Gradska tržnica Trebinje
Z. Lojpur / hercegovina.info

Danas je u Trebinju svečano otvorena gradska tržnica u kojoj će se prodavati suhomesnati, mliječni proizvodi i riba. Svi prodavači koji su dobili svoje mjesto u tržnici, kažu da je njihova prodaja mliječnih proizvoda i mesa dosta olakšana, jer su na gradskoj pijaci tijekom ljeta imali dosta problema da zbog velikih vrućina sačuvaju svoje proizvode.

„Ovo je odlična stvar. Prelaskom u tržnicu i čuvanjem naših proizvoda u rashladnim vitrinama dosta nam je olakšan posao.Tu smo imali do sada problema, pogotovu ljeti, kada su temperature jako visoke. Mislim da će nam i prodaja ići dosta bolje, jer su stvoreni svi neophodni uvjeti za skladištenje mliječnih proizvoda i mesa“, kaže Bojan za hercegovina.info, jedan od prodavača u gradskoj tržnici.

Grad Trebinje je u adaptaciju i renoviranje objekta uložio 640.000 KM, dok je u nabavku rashladnih vitrina i mobilijara za pijacu kroz projekat „Jačanje resursa za proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda“ izdvojeno 124.710 KM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je da je Trebinje dobilo moderan objekt koji će obogatiti turističku ponudu grada i osigurati sigurno plasiranje domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

„Ukupna vrijednost građevinskih radova je bila oko 640.000 KM, Grad Trebinje je izdvojio sredstva u proračunu i izgradio ovaj projekt. U narednomrazdoblju je planirano da se na katu tržnice izda prostor nekom korisniku. Nisu završeni svi radovi, tako da se nadam da će u narednom razdoblju, kada se to izda dobiti još ljepšu dimenziju, koju će ljudi posjećivati ostavljati novac i gdje će ostvariti neki prihod“, istakao je gradonačelnik Ćurić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.