FOTO  TREBINJE Auto utrka okupila natjecatelje iz BiH i okruženja

Auto slalom Trebinje
Z. Lojpur

Auto-moto klub Leotar i ove godine bio je domaćin autoslaloma "Trebinje 2020", koji se boduje za Centralno-europsku zonu, prvenstvo BiH i otvoreno prvenstvo Republike Srpske.

Unatoč pandemiji koronavirusa i nedostatku natjecatelja iz Srbije, na autoslalomu u Trebinju je sudjelovalo 70 natjecatelja iz Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije. 

"Staza je duga 1.350 metara, sa deset šikana. Malo je zahtjevna, ali je asfalt dobar i sudionici su zadovoljni", rekao je tajnik Auto-moto karting kluba 'Leotar' Maksim Milinić.

Među 70 vozača našle su se i dvije dame Daliborka Vučinić iz Trebinja i Amina Harambašić iz Jajca.

"Jednostavno ljubav prema autima, to sam zavoljela, evo već sam tri mjeseca u svemu tome. Adrenalin i velika ljubav", sa osmijehom kaže Amina.

A upravo ta velika ljubav prema automobilima i adrenalin nešto je što posebno krasi ovaj izuzetno skup sport, ali kako vozači kažu druženje je na prvom mjestu.

"Ljubav prema ovom sportu, miris benzina, miris spaljenih guma, to je jače od droge. Mi se po utrkama znamo, pomažemo se međusobno, to je jednostavno druženje", ističe Dado Velašević, član auto kluba 'Raguza racing' iz Dubrovnika.

Pokrovitelj natjecanja je Grad Trebinje.