TRANSFER 'RONALDA' Jure iz Rakitna svom susjedu Anti prodao je bika za cijenu odličnog automobila

Jure Petrović iz Rakitna prodao bika Ronalda za 23.000 eura
Privatni album

Koride su od davnina popularne u cijeloj Bosni i Hercegovini, s događanjima u Tomislavgradu, Vitezu, Čevljanovićima kod Sarajeva, Kruševu, Gorici, Posušju, Jajcu, Ključu, Livnu i mnogim drugim mjestima. Posljednja u nizu održana je u Rakitnu o čemu smo već pisali.

Hercegovina broji oko 150 bikova koji se koriste u borbama, a jedan od poznatijih je bik po imenu 'Ronaldo'. Od rođenja, ovaj bik bio je u vlasništvu Jure Petrovića, glazbenika i ljubitelja bikova iz Rakitna.

"Otkako se otelio, ovaj bik je kod mene, a od tada je prošlo pet i pol godina. Ime sam mu dao po poznatom nogometašu Cristianu Ronaldu, što je sigurno atraktivno," kaže Jure za Hercegovina.info.

Ronaldo, težak 950 kilograma, odlično je započeo prvenstvo.

"Vodili smo ga na dvije borbe u Bosnu. Jedna se održavala u Vlasinju, a druga u Ključu. Ronaldo je slavio u obje i osvojio je maksimalnih 6 bodova," ponosno ističe Jure.

Jure Petrović iz Rakitna prodao bika Ronalda za 23.000 eura

No, nakon pet i pol godina, došlo je vrijeme za rastanak.

"Da, prodao sam ga svom prijatelju Anti Barišiću koji također ima svoja četiri bika. Ronaldo je kupljen za 23.000 eura. S jedne strane mi ga je bilo žao prodati, ali što je tu je, tako sam odlučio," objašnjava Jure.

Sadržaj se učitava...

Iako se bavi glazbom, Jure će i dalje biti posvećen bikovima.

"Kako sam i rekao, kod mog susjeda Ante ima još pet bikova, a jedan od njih je moj. Imam malog Ronalda od sedam i pol mjeseci starosti kojeg sam kupio od susjede Radmile Topić. Ja ih sve hranim za njega. To mi je hobi, ali ujedno i velika ljubav. Zahtjevan je to posao, ali kako se kaže, što se voli nije teško," zaključuje Jure.

Jure dodaje kako je njegov susjed i prijatelj Ante bika kupio iz ljubavi, hobija, ali i za borbe, te kako s njim planira ići u nove pobjede. Naravno, na putovanja će s njima i Jure, jer bez obzira na sve, ipak je to dalje njegov Ronaldo za kojeg će uvijek navijati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.