PREMIJER NA OTVORENJU U DUVNU "Ponosam sam što posvećujete džamiju u većinski hrvatskom i katoličkom stanovništvu"

PREMIJER NA OTVORENJU U DUVNU "Ponosam sam što posvećujete džamiju u većinski hrvatskom i katoličkom stanovništvu"

Protekloga vikenda u Dilaverima, u Mandinu Selu kod Tomislavgrada, otvorena je džamija koja je izgrađena 2020. godine, ali zbog pandemije koronavirusa svečano otvorenje je prolongirano.

Uz domaće vjernike i one pristigle iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine, predstavnike Islamske vjerske zajednice, svečanom otvorenju nazočili su i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin, županijski ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hikmet Hodžić, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić i gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sretan Ćurčić, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

"Dopustite mi da ovdje danas pred vama vjernicima kao političar i kao vjernik, kao katolik i Hrvat vama muslimanima – Bošnjacima kažem da sam ponosan da vi danas ovdje u selu, koje je većinski katoličko i hrvatsko posvećujete džamiju. Dopustite mi da u ime svih naših suseljana budem ponosan na činjenicu da ste sudjelovali u financiranju katoličke kapelice, a mi u izgradnji džamije. To je politika koja se pokazuje izrazito učinkovitom jer svi naši ministri, bez obzira kojem narodu pripadali, podupiru zajedničko dobro svih naših stanovnika", poručio je tom prigodom Vukadin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa