Hrvatski branitelj iz Tomislavgrada odriče se mirovine: Prije ili poslije završit ćete u zatvoru

...timu, te načina borbe koji bi mu barem donekle osigurao dostojanstvenu svakodnevicu, hrvatski branitelj iz Tomislavgrada javno se odriče ranije stečenoga prava na mirovinu, prenosi Tomislavcity.com

Josip Krstanović Joćko - satnik, sudionik Domovinskoga rata, pripadnik HOS- a i HVO-a od 1992. do 1995. godine, a kasnije i pripadnik Prve gardijske brigade A.B.B. i kako tvrdi, najelitnije postrojbe Vojske FBiH - Brigade za žurno djelovanje (Rendžeri - Jajce), a danas samohrani otac, mirovinu po zapovjednoj odgovornosti ostvario je u Federaciji BiH. Prije no što eventualno dobije rješenje o gubitku prava na mirovnu, što je kaže vrlo izvjesno s obzirom na to tko je ministar branitelja u FBiH, Joćko se javno odriče mirovine.

Izjavljujem da je sav moj ratni put hrvatska neovisna država. Iako ona nije ostvarena, i dalje živim u toj nadi da ću u takvoj državi živjeti ja i moje dijete (obitelj).

Ovo što radite Hrvatima i meni osobno, činite to iz razloga kako bi nas razjedinili, ali prava koja sam ostvario u vojsci BiH me ne zanimaju!

Javno se odričem svih prava u BiH kao pripadnik HOS-a i HVO-a. Smatram da su korumpirani šljam u vlasti bivši i sadašnji zastupnici koja se „bore" za interese hrvatskoga naroda u BiH i u takvoj misiji koja razjedinjuje hrvatske branitelje nitko neće uspjeti. Istinske branitelje samo možete ujediniti, a vi „ministrići" prije ili poslije završit ćete u zatvoru.

I, ako niste znali, u 21. stoljeću nije nikakva novost da ljudi trebaju jesti i piti. Ministru Zukanu Helezu koji je navodno i ministar Hrvatima, napominjem - dok živimo mi, istinski branitelji, s nama živi i ljubav prema hrvatskoj državi!

Dnevno.ba