Evo što je rekao fra Jozo Radoš Đoka zašto pomaže Romima

Evo što je rekao fra Jozo Radoš Đoka zašto pomaže Romima
FENA

Volonteri Duhovno-humanitarne udruga "Kap ljubavi" iz Tomislavgrada u ponedjeljak su posjetili romske obitelji koje žive na lokaciji Pakline, na odlagalištu otpada, te im tom prilikom uručili pakete hrane, prekrivače i druge neophodne stvari.

Nekoliko obitelji već godinama žive na Paklinama u improviziranim barakama, napravljenim od dasaka i lima, a preživljavaju prodajući sekundarne sirovine koje prikupljaju na deponiju. Iz spomenute udruge navode kako znaju dobiti komentar zašto pomažu Romima, na što fra Jozo Radoš Đoka, voditelj Udruge, odgovara kako nitko od nas ne zna što ga čeka.

"Kolo života se okreće. Sigurni smo da bi, da znaju i mogu, izabrali neki bolji život, život u kojem ne bi ovisili od komadića željeza koje će tek ponekad pronaći među hrpom otpad. Istina, naučili su na nomadski način i žive tako kako žive", poručili su iz "Kapi ljubavi".

Duhovno-humanitarna udruga "Kap ljubavi" skrbi za oko 200 obitelji na području Tomislavgrada te za oko 150 na područjima drugih općina i po svom je humanitarnom radu postala prepoznatljiva širom Bosne i Hercegovine.