Tek su mu 24 godine, a već donosi promjene u kreativnoj industriji. Donosimo intervju sa Danijelom Petrovićem

Danijel Petrović,WOW agencija,WOW agency,digitalni marketing,marketing,marketinška agencija
  1. Nedavno je u Banja Luci počela sa radom nova marketinška agencija “WOW Agency”,  kada i kako se rodila ideja za osnivanje?

Ideja za osnivanje "WOW Agency'' nastala je nakon tri godine turbulentnog iskustva u industriji marketinga na različitim pozicijama. Kroz to iskustvo, shvatio sam šta želim i šta ne želim, kao i koji su nedostaci u ponudi agencija na tržištu. Odlučio sam da klijentima pružim nešto više od uobičajnog, nešto što će ih zaista oduševiti.

Tajna je bila u stvaranju agencije i tima ljudi koji obećavaju i ispunjavaju, nešto što će biti zaista WOW. Tako je i nastao naziv agencije - kratak, jasan i definitivno pamtljiv. Nakon šest mjeseci planiranja, uspjeli smo udružiti dva tima, tim za kreativne komunikacije i tim za audio-vizuelnu produkciju. Danas imamo WOW tim koji se sastoji od 13 profesionalaca koji mogu ponuditi svojim klijentima full service usluge.

Naš cilj je pružiti klijentima ne samo standardne marketinške usluge, već nešto izvanredno i inovativno. Želimo da svaki naš projekat nosi pečat kreativnosti i visokog kvaliteta. Kroz iskustvo i stručnost našeg tima, težimo da premašimo očekivanja klijenata i stvorimo dugoročne partnerske odnose.

Sjajna ideja je samo početak, a pravi rezultati dolaze kroz timski rad, strast i predanost. To je ono što čini WOW Agency posebnom i drugačijom od ostalih na tržištu.

Iako imate samo 24 godine, imate dovoljno iskustva u marketinškim, a i drugim poslovima. Možete li nam ispričati Vaš poslovni put, koji je jako interesantan, obzirom da je Vaš prvi posao bio ni manje, ni više nego u Hitnoj pomoći?

Početak mog poslovnog puta bio je nekonvencionalan. Iako mi je samo 24 godine, moje iskustvo uključuje različite oblasti, uključujući i kreativnu industriju. Međutim, moj prvi posao bio je prilično neobičan, jer sam započeo karijeru u Hitnoj pomoći.

Rad u Hitnoj pomoći bio je izazovan, ali ispunjavajući. Tokom tog perioda, stekao sam neprocenjivo iskustvo brige o ljudima u hitnim situacijama i razvijao vještine timskog rada, donošenja brzih odluka i efikasnog komuniciranja u stresnim okolnostima.

Kroz rad u ovoj službi naveo me je na pitanje identiteta. Ko ja želim biti? 

Od osnovne škole bavio sam se omladinskim aktivizmom. Volonterizam i neformalno obrazovanje spojili su me sa marketinškim svijetom kroz projekat na kom sam volontirao. Posvećenost tom projektu dovela je do ponude za posao u toj marketing agenciji. Poslednjih 6 mjeseci rada u hitnoj, paralelno sam radio u marketinškoj agenciji i u hitnoj pomoći. 

Kada sam sponzao da kreativnost budi strast u meni, jasno je bilo da su komunikacije moj životni pravac. 

Tijekom vremena, moj poslovni put u marketingu postao je sve uspješniji. Sticao sam iskustvo radeći na najrazličitijim projektima, ali i pozicijama u lokalnoj i regionalnoj marketing agenciji. Svojim radom uspio sam ostvariti značajne rezultate za klijente, pomažući im da ostvare svoje ciljeve i izgrade snažne brendove.

Sada, sa sveobuhvatnim iskustvom iz marketinškog svijeta, spreman se da svoju karijeru nastavim kao direktor nove marketinške agencije "WOW Agency". Uz podršku iskusnog i posvećenog tima, vjerujem se da ćemo pružiti inovativne marketinške usluge i donijeti novu vrijednost kreativnoj industriji regiona.

Danijel Petrović,WOW agencija,WOW agency,digitalni marketing,marketing,marketinška agencija

Koje su usluge koje ova agencija nudi svojim potencijalnim klijentima?

Usluga WOW Agencije ide u tri pravca:

  1. - Kreativne komunikacije, koje obuhvataju upravljanje društvenim mrežama, kreiranje komunikacijskih strategija, usluge grafičkog dizajna, organizacija događaja, odnose s medijima…
  2. - Audio vizuelna produkcija koja obuhvata snimanje TV reklama, korporativna fotografisanja, kreiranje videa sa događaja, snimanje korporativnih videa, izrada 2D i 3D animacija i 3D tura.
  3. - Business consulting koji uključuje edukacije u oblasti poslovanja, finansijsko savjetovanje, izradu biznis modela kompanija, istraživanja tržaišta i slično.
  4.  

Kada podvučemo liniju, sve što je potrebno jednoj kompaniji za uspješno poslovanje, pod jednim krovom.

Šta je to po čemu će se “WOW agency” razlikovati od ostalih?

Ovdje  su značajne dvije stvari:

  1. Orijentiranost na rezultate. Tim koji je iskustveno stariji od svojih godina klijentima nudi kvalitetnu uslugu fokusiranu na samoinicijativnost i orijentisanost na rezultate. Mlade ljude odlikuje želja za rezultatima i promjenama od već viđenog. Upravo to je pravac i WOW tima. 
  2. Fokus na balans između forme i suštine. Sve one kompanije koje su radile sa drugima prije nas, znaće o čemu govorim. 

Koji su Vam planovi za dalje, imate li u najavi neke posebne projekte čiji će nosilac biti upravo Vaša agencija?

WOW tim vođen entuzijazmom i ambicijama za budućnost spremio je nekoliko uzbudljivih planova i projekata čiji je nosilac agencija. Neki  od njih startati već na jesen. Projekti će biti od pomoći zajednici. Brinemo o mladima, brinemo o privredi i težimo njenom napretku. Upravo u tom tonu biće i naši projekti.