Tankanje auta građanima Hrvatske u Hercegovini štedi 1,20 kuna po litri

pa oni kojima put do tamo nije skup, poput stanovnika doline Neretve, doista mogu uštedjeti, piše slobodna dalmacija.

Prije se u Hercegovini kupovalo ulje, mlijeko, šećer, a danas je to benzin, jer su ove osnovne životne namirnice jeftinije u velikim trgovačkim centrima, koji svojim akcijama sve češće privlače i kupce iz Hercegovine. Dakle, Dalmatinci u Hercegovinu idu po gorivo, a Hercegovci dolaze po robu široke potrošnje. Zbog niže cijene benzina za kupnju u Hercegovini odlučuju se i oni koji do sada tamo nisu kupovali gorivo zbog straha da je možda lošije kvalitete.

Naime, u BiH se primjenjuju niži standardi kvalitete pa pojedine vrste derivata sadrže veće količine sumpora od istih takvih kupljenih u Hrvatskoj. Ipak, niža cijena ruši sve barijere, poglavito u vremenima krize i besparice. Naime, najtraženiji eurosuper 95 tamo košta 2,15 KM, što preračunato u kune iznosi oko 8,28 kuna, dok je u Hrvatskoj 9,45 kuna. Dakle, cijena je u Hercegovini niža za oko 1,20 kunu po litri benzina. Euro super plus 98 u Hercegovini je 2,20 KM (8,47 kuna), dok je kod nas 9,86 kn.

Međutim, manja je razlika na euro dieselu, koji u Hercegovini košta 2,20 KM (8,47 kn), a njegova je cijena na Ininim benzinskim crpkama u Hrvatskoj 9,02 kune. Tako je računica jednostavna, a novčana ušteda po litri goriva dovoljan je razlog da sve više vozača iz Dalmacije spremnike automobila puni sa druge strane granice.

Vozači koje smo susreli nisu bili spremni javno govoriti o razlozima zbog kojih nalijevaju gorivo sa druge strane granice. Neki su nam priznali da jedan put ulijevaju u Hercegovini, a drugi put na domaćim benzinskim postajama, kako bi se ublažilo djelovanje goriva niže kvalitete na komponente motora. Vlasnici novijih vozila ipak češće svoje spremnike pune u Hrvatskoj, jer strahuju nalijevati gorivo u BiH, zbog velike količine čađi.