SVJETSKI PUTNIK Jurica Galić Juka u četvrtak će održati predavanje u prostorijama HPD Brotnjo

Jurica Galić Juka, HPD Brotnjo, planinarsko društvo
Facebook

U četvrtak 24.02.2022. u organizaciji HPD Brotnjo održat će se besplatno predavanje otvoreno za javnost, putopisca, fotografa i blogera Jurice Galić Juka.

Radi se o poznatom hrvatskom fotografu, blogeru, avanturisti i putopiscu koji je suradnik mnogih priznatih časopisa poput “Meridijana” i “National Geographica” (Hrvatska).

"S ciljem promicanja svijesti o zanimljivostima i vrijednostima prirodnog i kulturnog okruženja, ispričat će nam svoje doživljaje kroz fotografije, osobna iskustva u jednoj opuštenoj atmosferi. Pozivamo sve zainteresirane da dođu u četvrtak 24.02 2022. godine u 20 sati u prostorije HPD Brotnjo (Fakultet društvenih znanosti dr. Milenka Brkića) ulica Kraljice mira Bijakovići", objavili su iz HPD Brotnjo.

Galićeva su specijalnost ulična i portretna fotografija, omiljene teme nepristupačni dijelovi planeta i ostaci misterioznih naroda i civilizacija, a njegov put nije puko prevaljivanje kilometara već potraga za smislom života i vlastitim poslanjem. Posebno za ovu priliku, Galić će napraviti presjek zanimljivih situacija i tema svojih putešestvija i ekspedicija diljem svijeta (cca. 70 država) u posljednjih 10 godina.

Glavni fokus je na ljude, običaje, ostatke misterioznih civilizacija, te fascinantnu prirodu od pustinje Atacama u Čileu do najveće špilje svijeta Son Doong u centralnom Vijetnamu. Neće nedostajati ni zanimljivih destinacija poput napuštenog grada Pripjata u Ukrajini (černobilska katastrofa), „Ceste smrti“ u Boliviji, Uskršnjeg otoka ili majanskih piramida u džungli.