SUDIONICI IZ CIJELOG SVIJETA Prvi međunarodni festival solo gitarista Širokom Brijegu

festival, gitaristi
Festival gitarista Široki Brijeg

Prvi međunarodni festival solo gitarista Širokom Brijegu namijenjen je gitaristima iz cijelog svijeta, a održati će se 10.12.2021.  Na poziv organizatora Festivala solo gitarista došle su i još uvijek dolaze, prijave  iz cijeloga svijeta, sa širokog spektra izvođača i glazbenih stilova.

Festival je kreiran za sve gitariste koji izvode originalno skladanu glazbu, tj instrumentale, za sve glazbene stilove i pravce, od klasike do "shreddinga".Promocija glazbe, skladanja, promocija gitare kao instrumenta, međunarodne glazbene suradnje, to su temeljne vodilje festivala - kazao je officer festivala Valentino Zeljko.
 
 Široki spektar glazbenika, odličan žiri

Žiri će imati zahtjevan posao vezano za proglašenje pobjednika pošto zaprima snimke vrlo širokog spektra glazbenika. Festival je natjecateljskog karaktera s bogatim fondom nagrada.

U žiriju je Marino Pelajić (HR, Azra, Film, Le cinema, Haustor, Bora Bora), čije se bas dionice nalaze u najpopularnijim hitovima osamdesetih, i devedesetih godina. Snimke na kojima je sudjelovao dio su najbolje hrvatske pop rock diskografije. Žiri je i Oto Rimele (SLO, Lačni Franc, Laibach), zatim Denis Soldo(USA, music expert, glazbeni urednik, DJ).

Zbog čestih promjena mjera okupljanja publike, festival ove godine ide online-hibridno, a želja organizatora, udruge Standard,  je da dogodine koliko mogućnosti dopuste, sve ide uživo s publikom i potrebnom audio produkcijom. Festival je podržala Fondacija za glazbene, likovne i scenske
umjetnosti. 

Više materijala o ovome festivalu nađite na  www.guitar.ba , kao i sve detalje vezane za natjecateljski dio Festivala solo gitarista.