Vlada HNŽ-a osigurala 480.000 KM za obnovu zgrade Srednje škole u Stocu

Obnova, srednja škola stolac, Vlada HNŽ

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Stjepan Bošković, načelnik Općine Stolac potpisali su Sporazum kojim se osigurava 480.000 KM za obnovu Srednje škole u Stocu.

„Današnje potpisivanje Sporazuma nastavak je aktivnosti Vlade usmjerenih na potporu obrazovanju poglavito obnovi školskih zgrada i športskih dvorana. Ove godine donijeli smo odluke o obnovi još pet novih objekata: Dom zdravlja u Čitluku, Srednja mašinsko-saobraćajna škola u Mostaru, Dom zdravlja u Čapljini, Srednja škola u Prozor-Rami i Narodni univerzitet u Konjicu za što će biti izdvojeno oko 2 milijuna KM“, kazao je predsjednik Herceg.

„Da ima razumijevanja za svaku jedinicu lokalne samouprave i da je istinski Vlada cijele Županije, ova je Vlada pokazala nizom konkretnih poteza. Na području Općine Stolac već smo zajedničkim naporima završili nekoliko značajnih projekata. Ovaj Sporazum još je jedan dokaz razumijevanja naših potreba na čemu sam predsjedniku Hercegu i svim članovima Vlade iskreno zahvalan“, kazao je načelnik Bošković.

Inače, uz sudjelovanje u Projektu energetske učinkovitosti u koji je uloženo više od 15 milijuna KM, Vlada kreditnim, donatorskim i proračunskim sredstvima financira i sufinancira energetsku obnovu značajnog broja objekata s konačnim ciljem - obnova svih javnih zgrada u HNŽ kako u obrazovanju i zdravstvu, tako i u pravosuđu i unutarnjim poslovima.