Stolac: ‘rebalansiran’ općinski proračun

Stolac, Stolac, zastave, Stolac, Stolac, izbori 2016, Stolac, izbori, Stolac, branitelji, HVO, Stolac, izbor, Stolac, Općinsko vijeće Stolac, izbori u stocu

Nakon gotovo četiri mjeseca stanke, održana je sedma sjednica Općinskog vijeća u ovom sazivu. Za sjednicu je prvotno bilo planirano 14 točaka dnevnoga reda, tri su skinute, a uvrštena je jedna nova.

Sjednici je, inače, nazočilo 16 od ukupno 17 vijećnika. Nedostajao je jedino Zoran Prce, vijećnik HDZ-a 1990., koji je prije početka sjednice podnio ostavku na članstvo u Vijeću.

Ukupno 12 točaka dnevnoga reda realizirano je za 90 minuta, uz napomenu da su odluka o rebalansu proračuna općine za 2009. godinu i odluka o dodjeli stipendija studentima usvojene s 15 glasova “za” i jednim protiv, dok je odluka o odrađivanju volontersko-vježbeničkog staža usvojena jednoglasno.

Za predsjednicu Odbora za jednakopravnost spolova izabrana je Elvira Burina, vijećnica SDA, a o provedbi etičkoga kodeksa skrbit će Anđelko Milanović, vijećnik HDZ-a BiH.

Načelnik općine Stjepan Bošković izvijestio je vijećnike što se sve čini u suradnji s resornim Ministarstvom prosvjete kako bi se završila pravna procedura reguliranja statusa Srednje škole, te kako bi djelatnici konačno primili svoje plaće za rujan, listopad i studeni ove godine.

Završnica je protekla u znaku vijećničkih pitanja te u legaliziranju novoizgrađenih objekata na više lokaliteta u stolačkoj općini, a odnos 10:6 odražava i broj nazočnih vijećnika hrvatske i bošnjačke nacionalnosti.

slobodna dalmacija